Fenerbahçeli Datome Final Four'da yok

Fenerbahçe Beko'nun İtalyan yıldızı Luigi Datome, sakatlığı sebebiyle Final Four'da sarı-lacivertli formayı giyemeyecek. Datome, "Arkadaşlarımla harika bir sezonu geride bırakırken en önemli hedefimizi gerçekleştirme aşamasında parkede olamayacağım" dedi

Luigi Datome / Fotoğraf: AA

Fenerbahçe Beko Basketbol Takımı'nda sakatlığı devam eden Luigi Datome, THY Avrupa Ligi Dörtlü Final maçlarında forma giyemeyeceği için çok üzgün olduğunu belirtti.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram hesabından sakatlığına ilişkin açıklamalarda bulunan Datome, "Elimizden geleni yaptık ama Dörtlü Final'de oynayamayacağımı artık biliyorum. Takım arkadaşlarımla harika bir sezonu geride bırakırken en önemli hedefimizi gerçekleştirme aşamasında parkede olamayacağım için çok üzgünüm" ifadelerini kullandı.

Sakatlığın bu sporun bir parçası olduğunu hatırlatan 31 yaşındaki basketbolcu, "Hayatta en önemli şey, tüm sorunlara rağmen kafayı kaldırıp önüne bakabilmektir. Hayal kırıklığı yaşıyorum ama takım arkadaşlarımın, son yıllarda olduğu gibi beni üzmeyeceğini ve gururlandıracağını biliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 27. haftanın erteleme maçında bugün Galatasaray Doğa Sigorta ile yapacakları mücadeleyi de değerlendiren İtalyan oyuncu, "Bugün derbi maçımız var. Taraftarımızın tribünleri doldurarak salonu ısıtacağını ve takımını en iyi şekilde destekleyeceğini umuyorum" mesajını paylaştı.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

We tried our best but now we know that I’m ruled out for final4. Big frustration not to be on the floor with my guys after one season of work, on that beautiful stage, competing for our biggest goal. This is life, this is part of our life, and the main thing is always to react and to look ahead. I feel disappointed but I know my guys won’t disappoint me and we’ll make me proud like they always did in these years together! Today is derby game, I hope the arena will be warm and noisy to support the team in the best way! Abbiamo fatto di tutto ma ora è ufficiale che non giocherò le final4. È una grande frustrazione non essere in quel bellissimo contesto, dopo un anno di lavoro, a lottare coi miei compagni per il nostro obiettivo più importante. Così è la vita,gli infortuni fanno parte della nostra vita, l’importante è reagire e guardare avanti. Sono amareggiato ma so che i miei compagni mi renderanno orgoglioso come hanno sempre fatto in questi anni insieme! Oggi c’è il derby e mi auguro che l’arena sarà calda e rumorosa per supportare la squadra al meglio! (Photo credit to: @jucargarmaphoto) #serinascorinascogigione #enbuyukfener #turkishjourney

Gigi Datome (@gigidatome)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Fenerbahçe Beko'da Datome'nin yanı sıra sakatlığı bulunan Joffrey Lauvergne de THY Avrupa Ligi Dörtlü Final maçlarında görev alamayacak. Tedavi süreçleri devam eden Jan Vesely ve Nikola Kalinic'in bu maçlarda oynama ihtimalleri ise daha sonra belli olacak.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU