Her bir BTS üyesinin net serveti ne kadar?

Ünlü K-Pop grubunun başarıları ve popülerliği arttıkça gelirleri de artıyor

Genç sanatçılar, Grammy'ye aday gösterilen ilk K-pop grubu olmuştu (AFP)

Dünyaca ünlü K-Pop grubu BTS, elde ettikleri başarılar kadar kazançlarıyla da dikkat çekiyor. Somag News'un haberine göre grubun gelirleri toplamda 40 ila 50 milyon dolara (yaklaşık 300 ila 370 milyon TL) ulaşırken BTS'in üyelerinin gelirleri birbirinden farklılaşabiliyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Her birinin grup dışında bireysel projeler de yürütmesi bu gelirleri tahmin etmeyi zorlaştırıyor ve plak şirketleri genellikle yıldızlarının gelirlerini gizli tutmayı tercih ediyor. Bununla birlikte grubun uluslararası ünü sayesinde diğer gruplardan çok daha fazla kazandığı bir sır değil ve kazançları genel olarak dudak uçuklatıcı cinsten. 

Forbes elde ettiği verilere göre BTS'in geçen yıl, vergi giderlerinin dahil edilmediği durumda toplamda 57 milyon dolar kazandığını açıklamıştı. Aynı yıl grup Forbes Celebrity 100 listesinde ilk çıkışını yapmıştı. 

Öte yandan Seventeen'in haberine göre BTS, sadece Eylül 2020'de düzenlediği konserlerden 170 milyon doları aşan bir gelir elde etti. Grup ayrıca plak şirketleri Big Hit Entertainment'ın hisselerinin de bir kısmını paylaşıyor ve her biri yaklaşık 8 milyon dolarlık (yaklaşık 60 milyon TL) hisselere sahip.  

Bununla birlikte Jin 20 milyon dolarlık (yaklaşık 150 milyon TL) net servete sahip ve Jin'in Güney Kore'de kardeşlerinin de ortak olduğu gıda işletmeleri bulunuyor.

RM, V, Jimin, Suga, Jungkook ve J-Hope da 2020 itibarıyla hit olan parçaları sayesinde 20 milyon dolarlık net servete sahip. 

 

Independent Türkçe, Somag News, Seventeen

DAHA FAZLA HABER OKU