Kuveyt, IŞİD'in yılbaşında düzenlemeyi planladığı terör saldırısını engelledi

Kaynaklar, Kuveyt Devlet Güvenlik Teşkilatı'nın IŞİD ile temas halindeki 6 Kuveytli genci tutukladığını bildirdi

Fotoğraf: Şarku'l Avsat

Kuveyt güvenlik birimleri, IŞİD'in yılbaşı gecesi yerleşim yerleri ve ibadethaneleri hedef almayı planladığı bir terör saldırısını engelledi.

Kuveyt hükümeti, perşembe günü itibarıyla halka açık yerlerde dini bayramları kutlamak için bir araya gelinmesini önlemeye ve Hıristiyan ibadethanelerini kapatmaya karar verdi.

Söz konusu kararın koronavirüs salgını ve sağlık önlemleri sebebiyle verildiği belirtilse de bir IŞİD hücresinin tespit edilmesi ardından güvenlik seviyesinin artırıldığı kaydedildi.

Kaynaklar, Kuveyt Devlet Güvenlik Teşkilatı'nın IŞİD ile temas halindeki 6 Kuveytli genci tutukladığını bildirdi. Nitekim terör örgütünün meşhur bilgisayar oyunlarından biri aracılığıyla bu çocukları terör fikrine yaklaştırmayı başardığı ortaya çıktı.

Kuveyt'teki bir gazetenin bildirdiğine göre İçişleri Bakanlığı'nın söz konusu hücre ile ilgili yürüttüğü soruşturmada asıl tahrik edenin eski bir milletvekilinin oğlu olduğu anlaşıldı.

Arkadaşlarını IŞİD'a yaklaştıranın söz konusu genç olduğu gözlemlendi. Bu gençlerden yılbaşı gecesi yerleşim yerleri ile ibadethaneleri hedef almalarının istendiği ortaya çıkarken sanıklardan bazılarının elinde ateşli silahlar bulundu.

Terör eylemleri gerçekleştirme yönünde yazışma ve koordinasyon bilgilerinin bulunduğu bilgisayarlara da el kondu.

IŞİD ile temasta olmakla suçlanan hücrenin planlarının ayrıntılarını yayınlayan Kuveyt merkezli Alqabas gazetesinin haberinde, "Yapılan soruşturmalarda, örgüt üyelerinden ellerinde bulunan ateşli silahlarla yılbaşı gecesi ibadethaneleri ve ticari kompleksleri hedef almalarının istendiği anlaşıldı" ifadeleri kullanıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yılbaşı öncesinde güvenlik seviyesini artıran İçişleri Bakanlığı, yerleşim yerleri ve ibadethaneler üzerindeki denetimi sıkılaştırdı.

Kuveyt, IŞİD tarafından gerçekleştirilen terör saldırılarına sahne olmuştu. Bunlardan en tehlikelisi ise 26 Haziran 2015'te, Ramazan Ayı'nın ikinci cuma günü Savabir'deki İmam Sadık Camisi'nde düzenlenen, 27 kişinin yaşamını yitirdiği, 227 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıydı.

Kuveytli yetkililer 19 Kasım 2015'te, IŞİD örgütünün terör faaliyetlerine fon, füze ve mühimmat sağlamak da dahil savaş silahları satın alımını finanse etmek için çalışan aşırılık yanlısı bir ağı ele geçirmeyi başarmıştı.

Soruşturmalar, söz konusu ağın Kuveyt'ten Avustralya, Ukrayna ve Türkiye'ye kadar uzandığını, silah ticareti yaparak bunları terör örgütüne kaçırmak için bir şirket kurduğunu gösterdi.

Yetkililer 2016'da da aralarında bir imamın da olduğu 4 Mısırlıdan oluşan bir ağın ele geçirilmesinin ardından Kuveyt'tekibir IŞİD hücresini ortaya çıkardı.

Ağın, tutuklanan Mısırlıların aracı ile ABD'li askerleri taşıyan bir araca çarpan 1988 doğumlu Mısır asıllı Kuveyt vatandaşı İbrahim Süleyman ile bağlantıları olduğu anlaşıldı. Süleyman'ın aracında terör örgütü IŞİD'a bağlılık sözü verdiği ve vasiyetinin yer aldığı bir el yazısı bulunmuştu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU