Game of Thrones’un yönetmeni Daenerys’in yapacaklarından korkuyor

*Uyarı: Game of Thrones 8. sezon 4. bölüme ilişkin "spoiler" içerir

Game of Thrones’un yayımlanan son bölümünün yönetmeni David Nutter, Daenerys Targaryen’ın yapacaklarından korktuğunu söyledi.

8. sezon 4. bölümün yönetmenliğini üstlenen Nutter, The New York Times’a verdiği röportajda Daenerys’in karakter gelişimiyle ilgili şunları söyledi:

“Karakterinin gittikçe yalnızlaştığı duygusu hakim. Jorah Mormont’un artık yanında olmadığının farkına varıyor. Tormund’un Jon’un bir ejderhanın üstüne atlayıp savaşan bir kral olduğunu söylediği konuşmasına kulak misafiri olduğu o an. Daenerys bunu pek çok kez yaptı ama bu konuşulmuyor. Sanırım bu karakterinin aşması gereken ilginç bir referans noktası.”

Nutter, bu sahnenin sonunda Daenerys’in ne yapması gerektiği konusunda “gerçek bir kararlılık duygusu” içinde olduğunu ve kendine hakim bir duruş sergilediğini söyledi.

Emilia Clarke’ın performansını öven yönetmen, “Bu bölümün sonunda Emilia’dan, Dany karakterinden yayılan daha önce hiç görmediğim bir öfke var. Doğrusu bundan sonra ne yapacağından epey korkuyorum” dedi. 

3. sezondaki meşhur Kızıl Düğün bölümünün de yönetmeni olan David Nutter, bu yorumuyla Daenerys’in Deli Kraliçe olacağı yönündeki teorileri güçlendirmiş oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daenerys’in Deli Kral Aerys Targaryen’in kızı olduğunun ortaya çıkmasından bu yana günün birinde onun da babasının izinden gideceği görüşü konuşuluyordu. Dizinin yaratıcıları bu ihtimale 6. sezondan beri göz kırpıyor. Daenerys gitgide köleleri kurtarmaktan bahsetmeyi kesti. Bunun yerine Demir Taht’ı ele geçirmeye odaklanmaya karar verdi.

Missandei’nin son sözleri “Dracarys” oldu. “Dracarys” Yüksek Valyrian dilinde “ejderha ateşi” demek. Daenerys, ejderha Drogon’a düşmanlarını yok etmesi için komut verirken bu sözü söylüyor. Daenerys'in babası Aerys delirdikten sonra Kralın Toprakları'nı yakıp kül etme girişiminde bulunmuştu. Peki Daenerys Kralın Toprakları’nı küle çevirmek üzere olabilir mi?

Game of Thrones’un 4. bölümünde Cersei Lannister’la yüzleşmek için Kralın Toprakları’na gelen Daenerys’in bazı büyük kayıplar yaşadığını gördük.  

Dizinin 5. bölümü 12 Mayıs’ta yayımlanacak.  

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU