Peşmerge Bakanlığı: PKK ve ona bağlı hiçbir güç Sincar'dan çekilmedi

IKB Peşmerge Bakan Yardımcısı Lezgin, “Irak'ta bazı gruplar PKK'ya yardım edip işbirliği içindeler” dedi

Fotoğraf: AA

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKB) Peşmerge Bakan Yardımcısı Serbest Lezgin, PKK'nın Musul'un Sincar ilçesini işgal ettiğini ve Irak'ta bazı grupların PKK ile işbirliği içinde olduğunu söyledi.

Erbil merkezli Kurdistan 24 televizyonuna konuşan Lezgin, Erbil-Bağdat anlaşmasına göre Sincar'dan çekilmesi gereken PKK'nın anlaşmaya uymadığını belirterek şunları söyledi:

Sincar'da yine PKK ve ona bağlı gruplar duruyor. O bölgeyi işgal etmişler ve orada duruyorlar. Irak'ta bazı gruplar PKK'ya yardım edip işbirliği içindeler. Hatta öyle bir seviyeye geldi ki, PKK'lılar o grupların elbiselerini giyiyor. Ziyaretler gerçekleştiriyorlar. Aynı zamanda o grup üzerinden Irak merkezi hükümetinden maaş alıyorlar.

IKB Başbakanı Mesrur Barzani, 9 Aralık'ta yaptığı açıklamada, "Sincar Anlaşması'nın uygulanmasını bekliyoruz ancak henüz uygulamaya konulmadı. PKK ve ona bağlı hiçbir güç Sincar'dan çekilmedi. Sadece birkaç saatliğine kıyafet değiştirip Sincar Dağı'na çekildiler ve tekrar geri döndüler. Aksine sayıları daha da arttı" demişti.

Bağdat ve Erbil arasında PKK’nın bölgeden çıkarılması için ekim ayında Sincar Anlaşması imzalanmıştı.

Anlaşma sonrası Bağdat yönetimi bölgeye polis güçleri yerleştirerek güvenlik dosyasını kontrolüne almaya başlamıştı. 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU