Lars von Trier, 23 yıl aradan sonra The Kingdom'ın üçüncü sezonunu çekiyor

Deneysel yapımlarıyla tanınan ünlü yönetmen 1990'lı yıllarda Danimarka'da bir hastaneyi konu alan dizisinin yeni sezonu için geri dönüyor

Lars von Trier'in Hitler'e dair yaptığı "Onu anlıyorum. Bazı yanlış şeyler yaptı elbette ama en nihayetinde onu tuvaletinde otururken hayal edebiliyorum" yorumları çok fazla tepki çekmişti (AP)

Deneysel çalışmalarıyla bilinen Danimarkalı ünlü yönetmen Lars von Trier, 1990’lı yıllarda The Kingdom isimli dizinin yönetmen koltuğunda oturmuştu ve şimdi bu dizinin yeni sezonu için kolları sıvadı. 

İtiraf (Nymphomaniac), Deccal (Antichrist), Dogville  gibi filmleriyle bilinen yönetmen hem tartışma yaratan hem de beğenilen pek çok yapımın sahibi. 

The Kingdom ya da Danca ismiyle Riget olarak bilinen dizi Kopenhag’da bir hastanede geçiyor ve hastanenin beyin ve sinir cerrahisi bölümüne odaklanıyor. Dizi, oyuncular Ernst-Hugo Järegård ve Kirsten Rolffes’in ölümünün ardından sonlandırılmıştı. Trier muhtemelen dizi sona ermeden önce üçüncü sezonun senaryosunu yazmıştı.

 

 

Deadline'ın haberine göre dizi 20 yıl sonra The Kingdom Exodus ismiyle yeniden çekilecek. Bahsi geçen üçüncü sezonun 5 bölümden oluşması bekleniyor. Çekimlerin 2021’de tamamlanması ve dizinin de 2022’de yayımlanması planlanıyor.

 

Independent Türkçe, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU