Yeni Şafak yazarı: MEB onaylı kurslar bu cesareti nereden buluyor?

“İnsan gerçekten hayret ediyor diye bir söz var ya tam burada devreye giriyor”

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Turgay Polat, okulların yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uzaktan eğitim yaptığını hatırlatarak bazı kursların yüz yüze eğitim yaptığını söyledi. Polat “MEB onaylı kurslar bu cesareti nereden buluyor?” diye sordu.

Polat, bugünkü köşe yazısında salgın döneminde en çok tartışılan başlıklardan birisinin eğitim olduğunu dile getirirken şunları söyledi:

Tüm dünyada da aynı şekilde eğitim ve okullar çok tartışıldı. Açan ülkeler, kapatan ülkeler, yüz yüze eğitim derken pandeminin boyutları büyüyünce ülkeler haklı olarak okulları uzaktan eğitime aldı.

Türkiye’nin de bu süreçte tüm özel ve kamu okullarında uzaktan eğitim kararı aldığını hatırlatan Polat, şöyle yazdı:

Tüm okullar, kurslar uzaktan eğitim yapacak dendi. Ama gelin görün ki İstanbul’un göbeğinde bile yüz yüze eğitime devam eden kurslar(dershaneler) var. Çocuklar bu kurslarda yüz yüze derslere devam ediyor. Bu konuda ne yapıldığı ve neden yapılmadığı da benim merak konum. Koskoca kampüsler, okullar karara uyarken MEB onaylı bu kurslar bu cesareti nereden buluyor gerçekten merak ediyorum. Üstelik yüz yüze eğitim yaptıklarını da hiç saklamıyorlar. İnsan gerçekten hayret ediyor diye bir söz var ya tam burada devreye giriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polat, yazısının devamında Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) şöyle seslendi:

Şimdi soruyorum sayın MEB yetkilileri; okullara kapan diyorsunuz kapanıyorlar, uzaktan diyorsunuz yapıyorlar, onları denetlemek için ekim kasım ayında her gün kapılarına müfettiş gönderdiniz başlarını eğip ne dediyseniz yaptılar. Şimdi gösterdiğiniz o mücadeleci tavrı sizin her kararınıza eksiksiz uyan kurumları korumak içinde gösterecek misiniz? Bu çoğu kuralsız kurulan ve işleyen, boşluktan faydalanıp faaliyet gösteren kurumlara karşı da kullanacak mısınız? Bu kurumlar pandemi döneminde böyle fütursuzca davranmaya, elini kolunu sallayarak ders yapmaya devam edecekler mi?

Şimdi yapmanız gereken hem halkın sağlığı için hem kamu huzuru ve uyumu için, hem de hak ve adalet için ilinizde ilçenizde beldenizde bu tür işler yapan yerleri bulup gerekli işlemleri yapma zamanıdır. Aksi halde kanunlara kurallara ve toplum sağlığına saygı gösterip bu dönemde büyük zararlara rağmen alınan her karara uyan kurumlara haksızlık olmaz mı?

Umarım bu durum bir ihmaldir. Aksi halde bu kadar hassas dönemde büyük bir sorun var demektir.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU