Gelecek Partisi: Soylu’yu ciddiye almıyoruz

İçişleri Bakanı Soylu’nun TBMM’deki konuşmasında kullandığı ifadelere Gelecek Partisi Sözcüsü’nden yanıt geldi

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun TBMM'deki açıklamalarına tepki gösterdi.

Özcan, "Soylu’yu dün başkaları adına bağırıyorken nasıl ciddiye almadıysak, bugün de almıyoruz" dedi.

Özcan, sosyal medya hesabından Soylu'nun Demokrat Parti Genel Başkanlığı döneminde yaptığı açıklamalarının da yer aldığı bir video paylaştı ve şu ifadeleri kullandı:

Senede bir istifa etmeye kalkıp beceremeyen, demokrasiden nasibini almamış, her dönem yeni bir siyasi sahnede "zuhur eden", Türkiye’yi 90’lara götürüp mafya düzenine teslim etmeye yemin etmiş olanlar bizim Türkiye aşkımızı da, millet derdimizi de, PKK nefretimizi de anlayamazlar. Sayın Soylu'yu dün başkaları adına bağırıyorken nasıl ciddiye almadıysak, bugün de almıyoruz. Sayın Davutoğlu’nu yakından tanıyan birinin sözlerini siyasi nezaket açısından en hafif tabirle "yakışıksız" buluyoruz. Terbiyemiz ancak bu kadarına müsaade ediyor! Kamuoyuna saygılarımızla.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Soylu Meclis'teki konuşmasına Gelecek Partisi ve DEVA Partisi için, "Nereden zuhur ettiği belli olmayan dünün acizlerinin, yeni partilerinin karşı mahalleye yaranmak için yaptıkları açıklamalar yargıya 'sopa' diyerek itibarsızlaştırmaya çalışmaları bize sökmez. Onlardan PKK'ya ne ‘deva’ olur ne de ‘gelecek’ olur" ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU