HSK’dan bir yargı mensubu hakkında çıkan iddialara ilişkin açıklama

Ahmet Şık’ın sosyal medya paylaşımlarında bahsettiği yargı mensubu hakkında HSK, “şikayet dilekçesi gelmedi” yönünde bir açıklama yaptı

Fotoğraf: AA

Bağımsız İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın üst düzey bir yargı mensubu hakkında, eşinin darp raporu alarak şikayette bulunduğu yönündeki iddiasına  Hakimler ve Savcılar Kurulu’ndan açıklama geldi.

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre HSK açıklamasında, “Bugün sosyal medyada; üst düzey bir yargı mensubu hakkında bir takım iddialar içeren şikayet dilekçesinin kurulumuza iletildiği belirtilmiş ise de; bahsedilen iddiaları içeren bir şikayet dilekçesinin kurulumuza başsavcılıklar aracılığı ile veya başka bir yolla gönderilmediği, kurulumuz sekreteryasında bu içerikte bir dilekçenin bulunmadığı hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

Şık, kişisel Twitter hesabından, adını vermediği ‘üst düzey’ bir yargı mensubuyla ilgili olarak, özel hayatındaki bir sırrını öğrenen eşini dövdüğünü, eşinin ise ondan şikayetçi olduğunu söylemişti.

Şık, “Söz konusu şikayet sadece darpla ilgili olmakla kalmayıp yargı mensubunun mal varlığındaki artışı sağlayan yolsuzluk/rüşvet iddialarını da içermekteymiş” demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU