Soylu'dan HDP'ye Gercüş tepkisi: Yalan ağzına yuva yapmış siyasi parti...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Batman Gercüş’teki bir çocuğun cinsel istismarıyla ilgili yapılan paylaşımlara tepki gösterdi

Süleyman Soylu, Gercüç'te 15 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan kişiler arasında kamu görevlisi olduğu iddiasına tepki gösterdi / Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Batman'ın Gercüş ilçesindeki cinsel istismar olayının ardından sosyal medya üzerinden yapılan açıklama ve paylaşımlara tepki gösterdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma Batman Valiliği’nin konuyla ilgili yaptığı açıklamayı ve HDP Fatih İlçe Örgütü’nün paylaşımını ekleyen Soylu, "Yalan ağzına yuva yapmış' siyasi parti, haysiyetsiz yalanını bu sefer ittifak ortaklarının malum durumunu örtbas etmek için atıyor... Tutuştular! Ama örtmeye çalıştıkları rezillikler büyük olunca yalan siyaseti de fayda etmiyor" ifadelerine yer verdi.

Batman Valiliği ve Başsavcılık yalanlamıştı

Batman Valiliği, Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen cinsel istismar olayına ilişkin yaptığı açıklamada soruşturmanın sürdüğünü, bazı medya kuruluşlarınca yayımlanan paylaşım ve iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve olayda ne sanık ne de tanıklar arasında hiçbir kamu görevlisinin adının geçmediği belirtilmişti.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı da Gercüş ilçesinde uğradığı cinsel istismar sonucu hamile kalan P.Ö. adlı çocuk ile soruşturma hakkında açıklama yapmış  ve 1 kişinin tutuklandığı belirtilen açıklamada soruşturma kapsamında şu ana kadar kamu görevlisi olan herhangi bir şüphelinin tespit edilmediği ifade edilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU