İsrail Anadolu Ajansı ofisinin bulunduğu binayı vurdu

Anadolu Ajansı çalışanlarının zarar görmeden kurtulduğu saldırının ardından, patlama anının görüntüleri paylaşıldı


İsrail, Anadolu Ajansının ofisinin bulunduğu binayı vurdu
İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Anadolu Ajansı ofisinin de bulunduğu binaya hava saldırısı düzenledi. 

Gazze'deki AA muhabirlerinin aktardığı bilgiye göre, İsrail güçleri tarafından Gazze'deki AA ofisinin bulunduğu binaya önce uyarı atışı yapıldı. 

AA çalışanları, uyarı atışının hemen ardından yanlarına alabildikleri birkaç eşya ile birlikte binayı boşalttı. Kısa bir süre sonra İsrail savaş uçaklarının en az 5 roketle düzenlediği hava saldırısı sonucu bina tamamen yıkıldı.

Saldırı anının görüntüleri Anadolu Ajansı tarafından servis edildi:

 

Anadolu Ajansı çalışanlarının durumunun iyi olduğu bildirilirken, saldırıda herhangi bir can kaybı olup olmadığına dair henüz kesin bilgiye ise ulaşılamadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin tepkisini Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak dile getirirken "Türkiye ve Anadolu Ajansı, tüm bu saldırılara rağmen Gazze ve Filistin'in diğer bölgelerindeki İsrail terörünü ve zulmünü dünyaya haykırmaya devam edecektir." mesajını sosyal medya üzerinden 3 farklı dille paylaştı:
 

 

 

 

Saldırının ardından Filistin Hükümeti: "AA ofisinin hedef alınması, tanıkların uzaklaştırılması girişimidir ve İsrail’in Gazze’ye yönelik katliamlarına hazırlıktır." açıklamasında bulundu.


Saldırıya tepkisini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gösteren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bunun "İsrail saldırganlığının yeni göstergesi" olduğunu belirterek, "İsral'in uyguladığı şiddet, insanlığa karşı suçtur." ifadelerini kullandı.

 

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun ise "İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde AA ofisinin de bulunduğu binayı vurmasını en sert şekilde kınıyoruz." dedi.

 

 

İsrail ordusu, Gazze'den atılan roketleri gerekçe göstererek bugün öğleden sonra bölgeye hava saldırıları başlatmıştı. 

Saldırılarda 1'i bebek, 1'i hamile olmak üzere 3 Filistinli hayatını kaybetmiş, en az 12 kişi de yaralanmıştı.
 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU