The Walking Dead: Commonwealth için neden 11. sezon beklendi?

Dizinin hayranları ek bölümlerle teselli edilse de hikayenin devamı için beklemek zorunda

Ek bölümler 1 Mart itibarıyla FX kanalından izlenebilecek (AMC Studios)

The Walking Dead’in (TWD) 10. sezonunun finali pandemi yüzünden ekime ertelenmiş, daha sonra AMC aynı zamanda son sezon da olan 11’e devam etmek yerine 6 ek bölüm çekileceğini açıklamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu bölümlerin yayımlanan özetlerinden, bu bölümlerin Commonwealth’in Eugene ve beraberindekileri yakalamasından devam etmeyeceği, bunun yerine bazı ana karakterlere odaklanacağı anlaşıldı.

AMC’nin büyük bir oyuncu kadrosu ve çekim ekibi gerektiren Commonwealth’e geçmek yerine daha küçük çapta bir çekime sahne olacak bu tercihi yapmasındaki sebebe Screen Rant’in bir açıklaması var: Kovid-19 ve güvenlik önlemleri.

Şu an gerçekleşen bütün çekimler gibi bu bölümler de setteki herkesin maske ve yüz siperliği takma zorunluluğu olması gibi bazı Kovid-19 önlemleri altında yapılıyor. Bütün çekim ekibine sık test yapma da bunların arasında bulunuyor.

Bu önlemler, TWD’nin devam etmesini mümkün hale getirip izleyicilerin daha fazla beklememesine yarasa da Commonwealth gibi büyük bir hikayenin çekilmesine imkan sağlamıyor. 

Commonwealth hikayesi sette inşaat yapılmasını dahi gerektiriyor. Zira topluluk TWD evreninin en büyüklerinden biri.

TWD’de Commonwealth’le ilişkiler fazlalaştıkça yakın bir etkileşim gerektiren dövüş sahneleri gibi çekimler de artabilir. Bu da şu anki önlemlerin izin vermediği bir durum.

Öte yandan Commonwealth, çizgi romanla paralel olarak dizinin sona ermeden önceki son büyük hikaye. Bu yüzden AMC, çekimlerin önündeki bütün engelleri kaldırmak istiyor.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU