Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal'dan "Çakıcı" açıklaması: Tüm siyasi aktörler en yüksek düzeyden tepki vermeli

Uysal açıklamasında "CHP lideri hedef alınmış olsa da kategorik olarak demokratik siyaset hedef alınmıştır" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Alaattin Çakıcı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdidi ile ilgili açıklamada bulundu.

Uysal Twitter hesabından yaptığı açıklamada tehdidin aslen tümüyle demokratik siyasete yapıldığına dikkat çekerek içinde bulunduğumuz iklimin zehirlenmesine müsaade edilmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

Tüm siyasi aktörlerin en yüksek düzeyde tepki vermesini gerektiğini ifade eden Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, şunları kaydetti:

CHP lideri hedef alınmış olsa da kategorik olarak demokratik siyaset hedef alınmıştır. Tüm siyasi aktörler ve yargı bu bilinçle siyasi iklimin zehirlenmesine müsaade etmemelidir.

Geçmişte FETÖ MHP ve CHP’ye operasyon çekerken ellerini ovuşturan, "genel değil özel, özel" diyen AK Parti iktidarı işin ucu kendilerine dokununca feryat etti. Rakip siyasi partiler hedef alınıyor diyerek sevinenler sonunda aynı sonla karşılaşmıştır. Bugün bu hataya düşmemek gerekir.

Türkiye’de siyasetin ve siyasi mücadelenin meşru sınırları silikleşiyor. TBMM’de 2. büyük gruba sahip olan CHP’nin Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu galiz bir şekilde tehdide maruz kalırken iktidar başta olmak üzere tüm siyasi aktörler en yüksek düzeyden tepki vermeli!

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU