The Witcher'ın yaratıcısı: Geralt'ın engelini silmek hataydı

Bir hayranın viral olan Twitter dizisi, Hissrich'i dizinin Geralt'ın bedensel engelini nasıl tasvir ettiğini yeniden düşünmeye sevk etti

Orijinal kitaplarda Geralt'ın ciddi bir yaralanmanın ardından kronik ağrı çektiği görülüyor (Netflix)

The Witcher'ın yaratıcısı gelecek sezonlarda Rivyalı Geralt'ın sakatlığını "irdeleyecekleri için heyecan duyduğunu" söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski'nin kitaplarından uyarlanan Netflix'in popüler fantastik dizisinin 2021'de ekranlara dönmesi planlanıyor ve Henry Cavill, Geralt rolünü yeniden canlandıracak.

Dizinin yaratıcısı Lauren Schmidt Hissrich sonraki sezonlarda Cavill'in canlandırdığı karakterin bedensel engelini keşfetmeye yönelik planlarından bahsetti.

Orijinal kitaplarda Geralt'ın asla tam olarak iyileşmeyecek bir sakatlığı var. Karakter kronik ağrı çekmeye devam ediyor ve bu da ata binmek gibi görevleri giderek zorlaştırıyor.

Hissrich'in yorumları Geralt'ın kitaplarda bahsi geçen bedensel engelinin önemini detaylandıran @Mustangsart'ın paylaştığı viral bir Twitter dizisinin ardından geldi.

 

 

Söz konusu paylaşımda şu ifadeler yer alıyordu:

Bu fantastik romanlarda veya genel olarak bu türde çok sık gördüğünüz bir şey değil ve bedensel engelleri arasında osteoartrit ve sinir hasarı da olan biri olarak bu, dünyanın benim gibi birini ünlü ve güçlü bir canavar avcısı olarak görmesi anlamına geliyordu.

Medyanın engelli kahramanları/ana karakterleri normalleştirmesi ve halihazırda engelli olarak belirlenmiş olan karakterlerin engellerini ortadan kaldırmayı bırakması çok önemli. Bu zarar veriyor.

Hissrich paylaşım dizisini kendi Twitter hesabından paylaşarak şunları ekledi:

Bu paylaşım dizisini düşünmeyi bırakamadım. Bu kitapları onlarca defa okudum, bu bölümleri ve 'Geralt'ın ağrıları var, pekala, devam edelim'den daha fazlasını düşünmedim.

Hatalıydım. Bunu daha fazla irdelemek için heyecanlıyım. Bu katmanı kahramanımıza eklemek için.

Benzer bir şekilde Suzanne Collins'in popüler kitap serisi Açlık Oyunları'nın 2012 yapımı film uyarlaması da hem Peeta'nın (Josh Hutcherson) bacağının kesilmiş olmasını hem de Katniss'in (Jennifer Lawrence) sol kulağı sağır olduktan sonra aldığı tedaviyi ekranlara taşımadığı için eleştirilmişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU