Habertürk yazarı: Türkiye bu yeni dönemin örnek ülkesi olabilecek mi?

“İktidara yakın medyada yaşanan çürüme ve tek seslilik giderilerek halkın medyaya olan güveni tamir edilebilecek mi?”

Fotoğraf: Reuters

Habertürk yazarı Kübra Par, iktidar cephesinden son günlerde yapılan “ekonomi ve hukuk alanında reform” söylemlerini değerlendirdiği yazısında “Dünyada liberal demokrasinin zayıfladığı, sağ popülizmin yükseldiği yılların sonuna mı geliyoruz ve Türkiye bu yeni dönemin örnek ülkesi olabilecek mi?” diye sordu.

Par, bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son günlerde yaptığı açıklamaları hatırlattı ve şunları yazdı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ekonomi, hukuk ve demokraside yepyeni bir seferberlik başlatıyoruz” söylemi bir anda atmosferi değiştirdi. Bugünlerde hükümetten ya da AK Parti’den önemli bir ismi yakalasam, herkesin aklındaki şu soruları sormak istiyorum: Hükümet büyük bir değişim hamlesi mi başlattı? AK Parti tarihinde 2007, 2013, 2016 gibi dönüm noktalarına Kasım 2020 de eklenecek mi?

Özgürlükler, hukuk ve demokrasi konusunda dışarıdan ve içeriden uzun zamandır dillendirilen eleştiriler karşılık mı buldu? Son yıllarda ağırlığını yitiren AK Parti Genel Merkezi tekrar önem mi kazanıyor? AK Parti kurmaylarının öne çıkacağı, kadro hareketi olma vasfının yeniden hatırlanacağı bir döneme mi geçiliyor? Ekonomide reform hamlesi sözde değil özde uygulanarak yapısal sorunlarla mücadele edilebilecek mi?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yazısında isim vermeden Selahattin Demirtaş, Osman Kavala gibi tutukluları işaret eden Par, şöyle soruları gündeme getirdi:

Yıllarca tutuklu kalan, bir davadan tahliye edildiği anda benzer uyduruk delillerle başka bir davadan yeniden cezaevine konulan, hukuki değil siyasi nedenlerle içeride tutulduğu herkesin malumu olan isimler için adalet yerini bulacak mı?

Dış politikada milli çıkarlardan taviz verilmeden dostların sayısının artırılacağı bir döneme geçilebilecek mi?

İktidara yakın medyada yaşanan çürüme ve tek seslilik giderilerek halkın medyaya olan güveni tamir edilebilecek mi?

Yurtdışına yerleşmek için can atan gençlerimiz için Türkiye bir cazibe merkezi haline gelecek mi?

Yalnızca Ortadoğu ülkelerinden değil dünyanın dört bir yanından turist çeken cıvıl cıvıl bir ülkeye dönüşebilecek miyiz?

Dünyada liberal demokrasinin zayıfladığı, sağ popülizmin yükseldiği yılların sonuna mı geliyoruz ve Türkiye bu yeni dönemin örnek ülkesi olabilecek mi?

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU