İki kızını 1999 depreminde kaybeden milletvekili TBMM Deprem Komisyonu yöneticileri arasında, çalışmalar haftaya başlıyor

TBMM, İzmir depreminin ardından harekete geçerek bir araştırma komisyonu kurdu. İnşaat mühendisi ağırlıklı komisyon grubu olan her partiden vekille temsil ediliyor

30 Ekim'de yaşanan ve AFAD'a göre 6.6 büyüklüğünde olan depremde İzmir'de 115 kişi hayatını kaybetti. TBMM, bu depremin ardından çalışmalara başladı / Fotoğraf: AA 

Ege'de meydana gelen ve İzmir'de 115 kişinin hayatını kaybettiği depremin ardından harekete geçen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Depremlere Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu kurdu.

Mecliste grubu bulunan bütün partilerin üye verdiği komisyonda AK Parti 11, CHP 5, İYİ Parti, MHP ve HDP de 2'şer vekille temsil edilecek.

Milletvekili, depremde 2 kızını kaybetmişti

AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu'nun başkanlığında çalışmalar yapacak olan komisyonun başkanvekilliğini, 1999 Marmara depreminde 2 kızını kaybeden AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker yapacak. 

Şeker'in Başiskele'de kiracı olarak yaşadıkları ev depremde yıkılmıştı. Kendisi, eşi ve 2,5 yaşındaki oğulları enkazdan sağ olarak çıkarılsa da 7 ve 9 yaşındaki kızları Merve ve Tuba'yı çıkarmak mümkün olmamıştı.

 

ilyas şeker kızı.jpg
Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, 1999'daki depremde Merve ve Tuba adındaki iki kızını toprağa vermişti

 

Komisyon çalışmaları hafta başlıyor

Depremin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili olan Şeker kentte hasarlı ve kaçak yapılara karşı bir mücadele başlatmıştı.

Şeker, 2011'de milletvekili seçildikten sonra da Bayındırlık ve İmar Komisyonlarında görev aldı. 

Şeker, komisyonun önümüzdeki hafta toplanacağını ve çalışmaları için bir yol haritası belirleyeceğini söyledi. 

Ağırlık inşaat mühendisinde, 2 hukukçu 2 jeolog 2 de harita mühendisi vekil var

Komisyonda görev alan milletvekillerinin yüzde 33'ü inşaat mühendisi. 

22 üyeli komisyonun inşaat mühendisi olan üyeleri, başkan Uncuoğlu ile Lütfi Kaşıkçı, Hayrettin Nuhoğlu, Necip Nasır, Selman, Özboyacı, Bedir Yaşar ve Ulaş Karasu.

Komisyondaki iki de jeoloji mühendisi var. Biri CHP'li Müzeyyen Şevkin ile MHP'li Cemal Çetin jeoloji mühendisi olup da deprem komisyonunda görev alan isimler. 

2 harita mühendisi milletvekilinin olduğu komisyonda AK Parti ve CHP birer hukukçu milletvekiliyle temsil ediliyor. Komisyonun tek mimar vekili CHP'li Gökhan Zeybek.

Eski Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de komisyonda.

Demir, Diş Hekimliği'nden mezun olmuş, "Kent Çalışmaları"nda ise yüksek lisans eğitimi almıştı.

HDP'nin komisyona verdiği iki üyeden biri sosyolog diğeri ise işletmeci.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU