Şirketinin eski yöneticisi uyardı: Başka çaresi kalmazsa Trump, Beyaz Saray'ı yakıp kül eder

"Kaybeden olma fikri muhtemelen hiç idrak edemeyeceği bir şey"

Donald Trump seçim sonuçlarını kabul etmeyip oyların çalındığını iddia ediyor (Reuters)

Trump Organization'ın eski yöneticisi Barbara Res, Başkan Donald Trump'ın Beyaz Saray'da kalmak için "her şeyi yapacağını" söyledi.

Joe Biden seçim zaferi için gerekli 270 delegeden fazlasını toplamasının ardından cumartesi günü ABD başkanlık seçimlerinin kazananı olarak görülmüştü.

Ancak Trump seçim sonuçlarını kabul etmeyi reddetti ve birden fazla salıncak eyalette geniş çapta hile yapıldığına dair defalarca asılsız iddia ortaya attı.

Trump Organization'da yapı işleri bölümünün eski başkan yardımcısı Res perşembe günü MSNBC'den Ari Melber'a verdiği röportajda, Trump'ın makamını terk etmemek için "her şeyi yapacağını" ileri sürdü:

Biden'ın zaferinde görüldüğü üzere bu, yaşanan kaybın üstesinden gelme meselesi ve o (Trump) her şeyi yapacaktır.

Ve hiçbir şey işe yaramazsa Beyaz Saray'ı yakıp kül eder.

Seçimin ardından Trump'ın kampanya ekibi, geniş çapta seçim hilesi yapıldığı gerekçesiyle birçok eyalette dava açmış olsa da bu iddiaları destekleyen herhangi bir kanıt bulunmuyor.

Res, Melber'e, Başkan Trump'ın "kaybetmenin üstesinden gelemediğini" ve seçim sonuçlarını idrak edebilmesinin ihtimal dahilinde olmadığını söyledi:

Kaybeden olma fikri muhtemelen hiç akıl erdiremeyeceği veya inanamayacağı bir şey, dolayısıyla henüz kaybettiğine inandığını düşünmüyorum.

Res'in bu sözleri, Başkan Trump'ın yeğeni Mary Trump'ın Guardian gazetesi için kaleme aldığı yorum yazısındaki görüşlerin yansıması niteliğinde oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mary Trump geçen hafta sonu "(Trump) sakin bir geçiş sürecini temin edecek normal faaliyetlerde bulunmayacak. Şu anda elinde kalan tek şey bir şeyleri kırıp dökmek ve öç almak için bunu yapacak" diye yazmıştı.

Kısa süre önce Res, Trump için çalıştığı döneme dair "Tower of Lies: What My Eighteen Years of Working With Donald Trump Reveals About Him" (Yalanlar Kulesi: Donald Trump'la Çalışarak Geçen 18 Yılım Onunla İlgili Neleri Açığa Çıkarıyor) adlı bir kitap çıkarmıştı.

Kitabında Başkan Trump'ı defaatle eleştiren Res şu ifadeleri kullanmıştı:

Bugün onu o yapan tohumlar, kendisi için çalıştığım zamanlarda ekildi.

Etrafını şakşakçılarla çevirdi, kendi hataları için başkalarını suçladı, hiçbir zaman sorumluluk almadı ve başkalarına ait puanları hep kendi hanesine geçirdi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU