Noam Chomsky ve Lilly Wachowski'den Trump'ın derhal gitmesini talep eden ilana imza

New York Times'a verilen ilan, "Refuse Fascism" adlı bir kuruluş tarafından çıkarıldı

İlana imza atanlar arasında Noam Chomsky ve Lilly Wachowski dahil tanınmış isimler yer alıyor (AP)

The Matrix'in yönetmenlerinden Lilly Wachowski, Donald Trump'ın Beyaz Saray'dan derhal uzaklaştırılmasını talep eden yeni bir ilanı imzalayan çok sayıda isim arasında yer aldı.

Refuse Fascism (Faşizmi Reddet) adlı kuruluşun çıkardığı tam sayfalık ilan, New York Times'ta (NYT) pazartesi günü (9 Kasım) yayımlandı.

İlan, görevdeki Başkan Donald Trump'ın ABD seçimlerini Joe Biden'ın kazandığını bildiren sonuçları reddettiğini duyurduğu bir açıklama yapmasından kısa süre sonra geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biden'ın Ocak 2021'de yemin ederek göreve başlaması planlansa da söz konusu ilanda Trump'ın ve Başkan Yardımcısı Mike Pence'in görevden daha önce alınması talep edildi.

"Dünyadaki Tüm İnsanlara Bir Taahhüt" başlıklı ilanda, Trump'ın kampanyasının Biden'ın zaferini geçersiz kılma yolunda hukuki süreçleri başlattığını ilan etmesinden sonra Trump'ın seçimi "çalmaya" çalıştığı uyarısına yer verildi.

Public Enemy grubunun üyesi Chuck D ile Alyssa Milano ve dilbilimci Noam Chomsky gibi isimlerin de imzaladığı poster şu ifadeleri içerdi:

Trump/Pence'in derhal uzaklaştırılmasını talep ediyoruz! Onlar gidene kadar durmayacağız.

Diğer şikayetlerin yanı sıra posterde şunlar da belirtildi:

Siyah ve kahverengi ten rengine sahip olanlarla Amerikan yerlisi bireylerin sırtlarına hedef tahtası koyan, kadınların kendi bedenlerini kontrol etme hakkını reddeden ve LGBTQ bireyleri cinsel eğilimlerini yeniden saklamaya zorlayan bir rejime boyun eğmiyoruz.
 

İlanın ortak yazarlarından Andy Zee şunları ekledi:

Bu ilanı tam da Trump'ın seçimle ilgili çirkin yasal mücadeleleri artırdığı ve kendine sadık Cumhuriyetçi güçleri, artık 'onun' yargıçlarıyla dolu Yüksek Mahkeme'ye varıncaya kadar federal ve eyalet yönetimlerindeki mevkilere getirdiği sırada çıkardık.

İktidarı faşist bir şekilde ele geçirmenin özünde seçim çalmak yatar ve biz faşist bir Amerika'da yaşamayı reddediyoruz.

Biden'ın, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'le birlikte 20 Ocak 2021'de ABD'nin 46. başkanı olarak yemin etmesi bekleniyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU