Merkel’in partisinden ayrılan 80 yaşındaki eski milletvekili yeni parti kurdu

Eski bir gazeteci olan Todenhöfer, Türkiye'ye yönelik destek açıklamaları ile dikkat çekmişti

Todenhöfer, partisinin ilk etkinliğini Berlin’de Brandenburger Kapısı’nın önünde düzenledi / Fotoğraf: AA
 

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nden (CDU) ayrılan 80 yaşındaki eski milletvekili Jürgen Todenhöfer parti kurdu

Todenhöfer, partisini kurduğunu açıkladıktan sonra ilk etkinliğini başkent Berlin’de Brandenburger Kapısı’nın önünde düzenledi.

Alman partilerini ve siyasetçileri eleştiren Todenhöfer, "Yalan ve şiddet Alman politikasının kullandığı normal araçlar oldu" dedi.

“ABD çıkarlarına hizmet ediliyor”

Todenhöfer, Almanya’nın uluslararası misyonlara asker göndermesine karşı çıkarak bu misyonlara asker gönderilerek ABD'nin dünya gücü olması yönündeki çıkarlarına hizmet edildiğini söyledi.

Ülkede, göçmenler ile doğuştan Almanlar arasındaki ayrımı sonlandırmak istediğini belirten Todenhöfer, “Hepimiz aynı haklara sahip Almanlarız. Birinci ve ikinci sınıf Almanlar yok” değerlendirmesinde bulundu.

Todenhöfer, ırkçılıkla daha güçlü bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti.

Alman hükümetinin güvenilirliğini kaybettiğini belirten Todenhöfer, kurdukları partiye “Team Todenhöfer” (Todenhöfer Takımı) ismini verdiklerini ve partisinin gelecek yıl genel seçimlere katılacağını kaydetti.

1972-1990 yıllarında CDU milletvekilliği yapan, daha sonra gazeteci olarak da çalışan Todenhöfer'in Orta Doğu ile ilgili çok sayıda kitabı bulunuyor.

Türkiye’ye yönelik mesajları ile biliniyor

2014 yılında IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi ile bir röportaj yapan Jürgen Todenhöfer, Avrupa’nın İslam’a bakış açısını sık sık eleştiriyor. Alman vekil, Türkiye’ye yönelik verdiği sıcak mesajlarla da biliniyor.

Todenhöfer, 1 Temmuz darbe girişiminin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Batı’yı Türkiye’ye karşı ikiyüzlü davranmakla suçlamıştı.

Türkiye'de tartışılan idam cezasını kendisinin de kabul etmediğini ifade eden Tödenhofer, ''Ben idam cezasını ABD ve diğer güçlü ülkeler karşısında da eleştiriyorum. Demokraside haklı eleştiri her zaman meşrudur. Meşru ve adil olmayan şu anda Batı'nın körüklediği nefrettir, kışkırtmalardır ve Türk karşıtı ırkçılıktır. Aşağılayıcı ve yalnızca kendi adaletini savunan batılı eleştirmenlerin düşüncesi şöyledir; 'Biz sizi AB'de istemiyoruz ama siz yine de bizim kurallarımıza uymalısınız'. Korkum müttefik ve dost olarak Türkiye'yi kaybedeceğimizdir. Üzgünüm'' ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU