Aliyev: Ermenistan tazminat ödeyecek

Uluslararası uzmanların katılımıyla, çatışmalar sırasında Azerbaycan'ın yaşadığı maddi ve manevi zararın hesaplanacağını söyleyen Aliyev, Ermenistan'ın uluslararası mahkemelere verileceğini belirtti

Fotoğraf: AA

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ'daki operasyonlarda yaralanan askerleri tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.

Eşi Mihriban Aliyeva'nın da hazır bulunduğu ziyarette Aliyev,askerlere gösterdikleri kahramanlıklar için teşekkür etti.

Aliyev, yıllardır yurtlarından uzakta yaşamak zorunda kalan ve "kaçkın" diye nitelendirilen vatandaşların artık bu isimden kurtulduğunu, onların kısa zamanda yurtlarına döneceklerini bildirdi.

Devlet olarak o kişilerin geri dönmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Aliyev, şunları kaydetti:

Fakat ilk olarak güvenlik önlemleri alınmalıdır. Düşman o bölgelerin neredeyse her yerine mayın döşedi. Şimdi mayın temizleme süreci başlamalıdır. Bu işe uluslararası kuruluşları da dahil edeceğiz. Çünkü bunu kısa sürede yapmak için kendi olanaklarımız kısıtlıdır. Öncelikle güvenlik, ardından altyapı, ardından diğer tüm imar sorunları çözülecektir.

Aliyev, desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'ye de teşekkürlerini iletti.

"Ermenistan tazminat ödeyecek"

Uluslararası uzmanların katılımıyla maddi ve manevi zararın hesaplanacağını ve Ermenistan'ın uluslararası mahkemelere verileceğini kaydeden Aliyev, "Ermenistan tazminat ödeyecek" dedi.

Aliyev, çatışmalarda ele geçirilen Ermenistan ordusuna ait araç ve silahları Bakü'ye getireceklerini ve sergileyeceklerini bildirdi.

 

Independent Türkçe, AA, TRT
 

DAHA FAZLA HABER OKU