CHP'den Muharrem İnce açıklaması: İktidara değil de CHP'ye söz söylemek doğru olmaz

Özkoç, "Hedefimiz bir, Türkiye'nin özgür, laik, demokratik bir parlamenter sisteme kavuşmasıdır. O gün gelinceye kadar milletin yüreğinde yer alan herkesin birbirine sarılarak mücadele etmesi gerekir" diye konuştu

Fotoğraf: AA

"1000 Günde Memleket Hareketi"ni başlatan eski CHP Yalova Milletvekili ve partinin son cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce dün katıldığı bir televizyon programında "Partiden fazla puan aldım diye suç benim. Bunun intikamını alıyorlar. Seçim gecesi başladılar yalanlara. Yalanların kurgu merkezi CHP genel merkezi" ifadelerini kullanmıştı.

İnce'nin bu ifadelerinin ardından bir disiplin sürecinin işleyip işlemeyeceği bugün Meclis'te basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'a soruldu.

Özkoç yanıtını şu ifadelerle verdi:

CHP'nin kurumsal yapısını zedeleyecek, onu rencide edecek, hele ki Türkiye'nin bu kadar sıkıntılı döneminde, Türkiye'yi mağdur eden bir iktidara karşı değil de CHP'nin varlığına, birliğine ve kurumsal yapısına karşı söz söyleyecek bir yaklaşım hiçbir zaman doğru olmaz. Ancak CHP, demokrasiyle, özgürlükle, ifadelerin özgürce kullanılmasıyla da kendi iç yönetimini sağlayan bir siyasi partidir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Herkesin birbirine sarılarak mücadele etmesi gerekir"

Türkiye'de birçok siyasi parti mensubunun yeni parti kurduğunu ve şu anda 85 siyasi parti bulunduğunu vurgulayan Engin Özkoç, "Bu 86 olur, 87 olur. Türkiye Cumhuriyeti bunları kucaklar, karşılıkları neyse milletimiz kendilerine verir. Bizim birbirimizi yıpratmaya, gücendirmeye, kırmaya hakkımız yok. Böyle bir lüksümüz de yok. Çünkü önümüzde çok zorlu bir süreç var. Bu zorlu sürecin mimarları AKP iktidarı ve AKP'nin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Eğer milletimiz için hepimiz birlikte mücadele etmezsek o zaman bu mücadelede sıkıntılar yaşarız. Hedefimiz bir, Türkiye'nin özgür, laik, demokratik bir parlamenter sisteme kavuşmasıdır. O gün gelinceye kadar milletin yüreğinde yer alan herkesin birbirine sarılarak mücadele etmesi gerekir" diye konuştu.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU