İYİ Parti'den Özdağ'a: Sorunun çözümü siyasette değil, psikiyatri bilimindedir

Partiden yapılan açıklamada, Özdağ'ın iddialarına tepki gösterilirken, "İYİ Parti’yi, hem Ak Parti’yle, hem HDP’yle, hem PKK hem de FETÖ ile birlikte olmakla itham etmenin dayanılmaz hafifliği, aslında psikolojik bir sorunudur" denildi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesinin ardından TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Meral Akşener’in talimatıyla partisinin gizli kapılar ardında diğer partilerle masaya oturup anayasa hazırladığını öne sürmüştü.

İYİ Parti'den, Özdağ'ın söz konusu iddialarına ilişkin açıklama yapıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Partiden yapılan yazılı açıklamada, Özdağ'a tepki gösterilirken, iddialarının gerçek dışı olduğu vurgulandı.

Özdağ’ın partiyle ilgili açıklamalarının takip edildiğinin vurgulandığı açıklamada, "Öncelikle ifade etmek isteriz ki; ithamları, sahip olduğu kariyer ve tecrübesiyle örtüşmemektedir. İYİ Parti olarak, talihsiz açıklamaları ile kendisine verdiği zararı endişeyle izliyoruz" denildi.

Özdağ'ın sözlerinin "Yalan rüzgarı" olarak nitelendiği açıklamada, söz konusu iddialar için şunlar kaydedildi:

İYİ Parti’nin aziz milletimizden sakladığı bir gündemi, bir ajandası, ilişkileri ya da projeleri yoktur ve olamaz. İYİ Parti, attığı ve atacağı adımların, yetkili kurullarında konuşup değerlendirildiği, son derece şeffaf bir yol haritasına sahiptir.

Sayın Özdağ’ın iddiaları konusunda ilk ve son kez olmak kaydıyla, aziz milletimizi bilgilendirme ihtiyacı duymaktayız.

1-İYİ Parti ve İYİ Parti’yi temsilen hiç kimse, bir başka partiyle anayasa çalışmasına katılmamıştır. Çünkü zaten böyle bir çalışma hiç olmamıştır.

2-İYİ Parti’nin hiçbir yöneticisi, Ak Parti ile gizli ya da açık bir anayasa çalışması yapmamıştır.

3-Önüne geleni fetöcülükle suçlayan iktidar mantığıyla benzeşen, fetöcülük ve fetöcüler iddiası, İYİ Parti’ye asla yapışmayacak bir lekeleme çabasıdır.

Bugünün muktedirleri bile, ellerindeki tüm devlet imkanları, istihbarat imkanları, yargı imkanlarına rağmen, İYİ Parti’nin üzerinde tek bir damla leke bulamamış, ve sonuçta “Yerli ve Milli” sıfatını teslim etmek zorunda kalmışken, Ümit Özdağ’ın bu konudaki “Sadık hizmeti” siyaset çöplüğündeki ve vicdanlardaki yerini almaya mahkumdur.

Partisi’nin grup başkanvekili, sayın Özdağ’ın her açıklaması sonrasında devreye girip, benzer bir üslupla partimize saldırmıştır.

Ancak aynı iktidar partisinin sözcüsü, sayın Özdağ’ın iddialarını kesin bir dille yalanlamıştır.

İYİ Parti’yi, hem Ak Parti’yle, hem HDP’yle, hem pkk’yla hem de fetöyle birlikte olmakla itham etmenin dayanılmaz hafifliği, aslında psikolojik bir sorunudur.

O sorunun çözümü de, siyaset de değil, psikiyatri bilimindedir.

Ne olmuştu?

İYİ Parti'li Özdağ katıldığı bir televizyon programında, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu FETÖ mensubu olmakla suçlamıştı.

Kavuncu'ya yönelik iddiaları sonrası İYİ Parti, Özdağ'ı ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk etmişti.

Parti içinde tartışmalar devam ederken, Özdağ Cumhuriyet gazetesinden İpek Özbey'e yaptığı açıklamalarda "HDP ile ilişkiler konusunda Meral Akşener doğruları söylememiştir. 2018 genel seçimlerinden önce İYİ Parti'den iki kişi Akşener'in talimatı ile divandan habersiz CHP, Saadet ve HDP'lilerle birlikte oturup dört ay boyunca seçimlerin ikinci tura kalması durumunda açıklanacak bir anayasa hazırlamışlar" diye konuşmuştu.

Özdağ, daha sonra düzentiği bir basın toplantısında ise, İYİ Parti'li bazı yetkililerin AK Parti ile yeni bir anayasa üzerinde çalıştığını öne sürdü.

Söz konusu iddialara, AK Parti, İYİ Parti ve HDP cephesinden yalanlama gelmişti.

DAHA FAZLA HABER OKU