Fuat Oktay’dan Biden yorumu: Bizim için bir şey değişmez

“Herhangi bir ülkede seçim olduğunda, herhangi biri değiştiğinde bizim için bir şey değişmez. Türkiye'nin kendi menfaati, dış politikası vardır”

Fotoğraf: AA

Türkiye’den ABD Başkanlığı seçimini kazanan Joe Biden ile yardımcılığını üstlenecek Kamala Harris’e ilk açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,  Biden’ın seçilmesinin Türkiye açısından bir şey değiştirmeyeceğini ifade etti.

Kanal 7’de açıklamalarda bulunan Oktay, "Türkiye, ABD'nin yeni yönetimiyle çalışmayı sürdürecektir" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oktay, şunları söyledi:

Herhangi bir ülkede seçim olduğunda, herhangi biri değiştiğinde bizim için bir şey değişmez. Türkiye'nin kendi menfaati, dış politikası vardır. ABD'de çok ilginç bir seçim süreci işledik. Türkiye açısından bir şey değişmez. İletişim kanalları yine aynı şekilde işleyecektir. Bir geçiş süreci olacaktır tabii.

"Baskılarımızı yoğunlaştıracağız"

Biz darbe girişimi yaşadık. Bunu gerçekleştiren zat Amerika'da. İadesini istemek kadar doğal bir şey yok. Çok önceden başlayan bir süreç ve bu yönetimle de devam edecektir. Baskımızı yoğunlaştırarak artıracağız. Ümit ederiz ki terör örgütü veya örgütleriyle çalışmaya devam etmez Amerika. Tercihini devletlerle birlikte çalışmaktan yana kullanır. Amerika Suriye'de de terör örgütleriyle ortak hareket ediyor. Tehdit gördüğümüz anda biz yine önce konuşur sonra gereğini yaparız. Sahadaki gerçeklerle hareket ederiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU