Yıllardır gözüne kestirdiği 457 kiloluk dev timsahı yakaladı

Corey Capps, "İkimizin arasında bir şeyler olacağı belliydi" dedi

Rodney Smith (solda) ve Corey Capps, timsahla birlikte poz verdi (Corey Capps)

ABD'nin Florida eyaletindeki Blountstown'da yaşayan Corey Capps, üç yıldır evinin arkasındaki dev timsahı yakalamanın hayalini kuruyordu. Artık bunu gerçekleştirerek Amerikan basınının da ilgisini çekti.

CNN International'a konuşan Capps, ağırlığı 450 kilogramı geçen sürüngeni nasıl avladığını anlattı. 

Capps, Apalachicola Nehri'nde eşiyle birlikte teknedeyken timsahı görünce, hemen bu hayvanları avlamak için lisansı olan arkadaşı Rodney Smith'i aradığını söyledi. 

Timsah hakkında "Son iki ayda üç farklı sefer orada balık tutarken beni izledi. İkimizin arasında bir şeyler olacağı belliydi" diyen Capps, ertesi gün yanına Smith'i de alarak yaklaşık üç buçuk metrelik bir kayıkla nehire açıldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

13 Ekim'de gerçekleşen olayda, timsahı aynı yerde bulan ikili büyük zıpkınla dev timsahı avladı. 

Capps, hayvanın neredeyse 4 metre uzunluğunda olduğunu vurgulayarak "Büyük olduğunu biliyorduk ama o kadar da büyük olduğunu bilmiyorduk. Gördüklerim arasında en büyüğü" ifadesini kullandı.  

İkili, yüzlerce kiloluk timsahı, yaklaşık 30 metre boyunca sürüklemek için yaklaşık üç buçuk saat boyunca kayığın içinde uğraşmak zorunda kaldı.

457 kiloluk bu dev, Florida eyaletinde yakalanan en büyük timsah rekorunu, 16 kilogram kadar yaklaşsa da, kıramadı.

Capps, timsahın geri kalanını Tallahassee'deki bir işletmeye sattı. Bacaklarını ve kafasınıysa uygun bir şekilde saklamayı planlıyor.


Independent Türkçe, CNN International

DAHA FAZLA HABER OKU