RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin karantina altında

Şahin’in karantina altında olduğu RTÜK’ün bütçesinin görüşüldüğü toplantıda olmayınca öğrenildi

Fotoğraf: AA

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bağlı kurum ve kuruluşların 2021 yılı bütçelerinin görüşmelerine katılmayan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin'in karantina altında olduğu öğrenildi.

Komisyon, AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan başkanlığında toplandı. 

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, usul üzerinde söz alarak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un konuşmasında sadece bakanlık değil bağlı kurum ve kuruluşlara ilişkin geniş bilgi vermesini istedi. 

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, RTÜK'ün bütçesinin görüşüldüğü bir dönemde RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in yer almadığını, kendisinin toplantıya katılmamasının geçerli bir nedeni varsa bu kurumun bütçesinin ertelenerek daha sonra görüşülmesini istedi. 

Komisyon Başkanı Elvan ise RTÜK Başkanı Şahin'in, Kovid-19 nedeniyle karantinada olduğunu ve bu nedenle toplantıya katılamadığını, sunumun kurumun başkanvekili tarafından yapılacağını söyledi. 

Temmuz ayında  Şahin’in annesi, kız kardeşi ve iki yeğeninin Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığı ve hastaneye kaldırıldıkları basına yansımıştı.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU