12 ilde operasyon: Grup Yorum üyelerinin de aralarında olduğu 100’e yakın gözaltına alındı

İstanbul merkezli 12 ilde yürütülen soruşturma kapsamında 12 ilde haklarında gözaltı kararı olan 120 kişiden 93'ü gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Grup Yorum üyeleri ve Halkın Hukuk Bürosu avukatları da var

Fotoğraf: AA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, DHKP/C'nin "silahlı propaganda birliği", "illegal alan", "direniş meclisi", "halk meclisi", "alan komitesi" ve "mahalle komitesi" gibi yapılanmalarında sorumlu düzeyde oldukları iddia edilen ve sansasyonel eylem arayışı içerisine girdikleri öne sürülen 120 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. 

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 12 ilde düzenlendiği operasyonda zanlılardan 93'nü gözaltına aldı.

Grup Yorum üyeleri gözaltında

Gözaltına alınanlar arasında Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Seda Şaraldı ile Grup Yorum üyeleri Metin Kaleli ve Yaşar Coşkun da yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Halkın Hukuk Bürosu’ndan gözaltılara dair yapılan açıklamada, soruşturma dosyasına ‘gizlilik’ kararı konulması nedeniyle müvekkilleri hakkında kendilerine bilgi verilmediği, yine 24 saatlik “avukat görüş kısıtlaması” getirildiği belirtildi.

Barış Atay'ın danışmanı da gözaltında

İstanbul merkezli soruşturma kapsamında Hatay'ın Samandağ ilçesinde düzenlenen operasyonda da 16 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında TİP Hatay Milletvekili Barış Atay'ın özel danışmanı Şahin Kışlakçı'nın da bulunduğu öğrenildi.

ElbXJ25XgAAkywb.jpg
Barış Atay'ın özel danışmanı Şahin Kışlakçı da gözaltına alındı / Fotoğraf: Twitter

 

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, 27 kişinin ise yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Ölüm orucu başlatan Grup Yorum üyeleri hayatını kaybetmişti

Grup Yorum'un 7 üyesi, 2016 Kasım'ında tutuklanmıştı. "Terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla tutuklanan müzisyenlerden Helin Bölek, Bahar Kurt, Barış Yüksel, İbrahim Gökçek ve Ali Aracı cezaevinden yaptıkları bir açıklama ile yaşadıkları baskıların, uygulanan konser yasaklarının, kültür merkezlerine yapılan baskınların son bulması için 17 Mayıs 2019 tarihinde "süresiz ve dönüşümsüz" açlık grevine başlamıştı. 

Helin Bölek  3 Nisan'da eyleminin 288'nci gününde, Grup Yorum'un bas gitaristi İbrahim Gökçek ise ölüm orucuna 323. günde ara verme kararı aldıktan iki gün sonra 7 Mayıs’ta tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

 

Independent Türkçe, AA, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU