ABD'nin Dubai ve Riyad büyükelçilikleri vatandaşlarını olası terör saldırılarına karşı uyardı

Büyükelçilikler yayımladıkları açıklamada, vatandaşlarını körfez ülkelerinde terör saldırıları olasılığına karşı uyardı. Olası bir saldırı ihtimaline karşı vatandaşların teyakkuzda olması istendi

Fotoğraf: AA

Geçen hafta Türkiye ve Azerbaycan'daki büyükelçilikleri aracılığıyla ülkede yaşayan vatandaşlarını "terör saldırısı" ihtimaline karşı uyaran ABD, şimdi de Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki vatandaşları için bir uyarı mesajı yayınladı.

ABD'nin Dubai ve Riyad büyükelçilikleri, vatandaşlarını körfez ülkelerinde terör saldırıları olasılığına karşı uyardı.

Dubai Büyükelçiliğinin internet sayfasında yer alan açıklamada, terör gruplarının körfez ülkelerinde ABD vatandaşlarına yönelik saldırılar düzenleyebileceği yönündeki raporların takip edildiği kaydedildi. Saldırı olasılığına karşılık vatandaşlarının dikkatli olmaları istendi.

ABD'nin Riyad Büyükelçiliğin internet sayfasında yayınlanan açıklamada, Riyad'a doğru olası füze veya insansız hava aracı saldırıları hakkındaki raporların takip edildiği bildirilmişti. 

Açıklamada, vatadanşlara dikkatli olunması çağrısında bulunulurken, bu tür saldırılar durumunda alınması gereken önlemlere yer verilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankara ve Bakü büyükelçilikleri de "güvenlik uyarısı" yayınlamıştı

Geçen hafta birer gün arayla önce ABD'nin Ankara Büyükelçiliği daha sonra Bakü Büyükelçiliği, söz konusu ülkelerde yaşayan vatadanşlarını saldırı konusunda uyarmıştı.

Büyükelçiliklerin internet sayfalarında yer alan açıklamada, önemli bir istihbarat alındığı bu nedenle ABD'nin vatandaşlarının kalabalık ortamlardan uzak durması gerektiği belirtilmişti.

Ankara Büyükelçiliği ayrıca Türkiye’deki tüm ABD misyonlarında faaliyetlerin durdurulduğunu duyurmuştu.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU