Bahçeli, kürsüde konuşurken "takıldı"

Askıda ekmek kampanyasını eleştirenlere yanıt veren MHP lideri, sözlerini unutunca milletvekilleri yardımcı oldu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşurken sözlerini unuttu.

Bahçeli’nin “askıda ekmek” kampanyasını eleştirenlere tepki gösterirken söyleyeceği sözleri unutması dikkati çekti.

Milletvekillerinin daha sonra yardım ettiği Bahçeli, "Ekmek bilmezler, yoksul bilmezler, rızık nedir desek aval aval yüzümüze bakarlar. Paris'te herhalde.... Neydi o Paris'te birisi bir şey diyordu...Ekmek değil de pasta... Paris'te sokma şey yemeye, pasta yemeye hazırlanıyor... Pastaya alışık olmadığımız için dilimiz dönmüyor.... "diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

MHP lideri sözlerinin devamında şunları kaydetti:

Askıya fatura koyup bununla öğünenlerin, ekmekten şikâyet etmeleri en başta milletimize, inançlarımıza, geleneklerimize hakarettir, hayâsız karşı çıkıştır. Vatandaşlarımızın çorbası kaynayacak, ekmekleri sofrada olacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi insani, vicdani ve İslami sorumluluğunu tam ve eksiksiz yerine getirecektir. Aç ve açıkta yaşayan kim varsa bizim meselemizdir. Darda ve yolda kalmışların yegâne umudu Cumhur İttifakı’dır. Aşımızı paylaşacağız, ekmeğimizi bölüşeceğiz, vatanımızı bölmeye çalışanları, kardeşliğinizi doğramaya yeltenenleri doğduklarına doğacaklarına bin pişman edeceğiz.

"Küpünüz dolu, keseniz şişkin"

"Biz ekmek dedikçe, ekmeksizler topyekûn saldırıyor" ifadesini kullanan Bahçeli, ayrıca şu ifadeleri kullandı:

Meğer ekmeğe düşman kesilmişler, bizim de bundan haberimiz olmamış. Dünyanın her ülkesinde, her yerinde muhtaçlık yaşayan, temel ihtiyaçlarını teminde zorluk çeken, mesela ekmek alamayan, ekmeğe ulaşamayan insanlar vardır ve bilinmektedir. Zilletin yüksek voltajına çarpılanlara sesleniyorum; nasıl olsa ekmek derdiniz yok, ekmeğinin peşinde olan vatandaşlarımızla ilgili bir kaygınız yok. İşleriniz tıkırında, küpünüz dolu, keseniz şişkin, keyfinize diyecek yok. Daha vahimi, dünyanın kavrulduğu salgın döneminde, bütün ekonomiler sarsılırken, haksız şekilde Türkiye’yi kötü göstermeye, ekonomik ihtiyaçlardan siyasal tepki oluşturmaya tenezzül edecek kadar demokrasi karşıtı, millet muhalifisiniz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU