Yeni parti kurma hazırlığındaki Sarıgül: CHP ile görüşlerimiz son derece farklı

"CHP'de ilerleyen bir yapı yok. Partimizin tüzüğü açıklandığı zaman farklılıkları göreceksiniz ve bize hak vereceksiniz"

Fotoğraf: AA

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, CHP’nin farklı kademelerinde görev alan ve en son olarak da 2014 yılında ana muhalefetin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Sarıgül’ün bugün Türkiye Değişim Hareketi'ni (TDH) partileştirmek için yola çıkacağını yazdı. Sarıgül, Saymaz’a yaptığı açıklamada “CHP ile görüşlerinin son derece farklı olduğunu” söyledi.

Sarıgül, bugün Demokratik Sol Parti’den ayrılacağını söyledi ve “Bu bir istifa değil, bir uğurlanma, barışa bir kanat çırpma. TDH şu an ülkemizin yüzde 70'inde, 44 şehirde çağrı yapıyor. İstifadan sonra Türkiye'de dolaşacağım. Nedir, ne değildir, göreceğim. Türkiye ne diyor, bakacağım” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in “Sarıgül’ün partisi Cumhur İttifakı’na katılacak” iddiası hakkında konuşan Sarıgül, şunları söyledi:

Mustafa Sarıgül'ün kişisel görüşleri olmaz, TDH'nin görüşleri olur. Onları vakti, saati geldiği zaman yetkili kurullarımızda açıklarız.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhur İttifakı ile yakınlar mı?

Hiçbir ittifakla yakınlığımız yok. Hangi ittifakın ne zaman yapılacağına partimizin kurulları karar verecek.

Sarıgül, Saymaz’ın “Kapalı değilsiniz” yorumunu şöyle yanıtlandırdı:

Biz bu konuların konuşulmasını doğru bulmuyoruz. Çok ayıp. Şu an bunu konuşacak noktada değiliz. Ayrıca iktidar iyi şeyler yapmış olsa parti kurmamıza gerek yok ki. Parti niye kuruyoruz o zaman, iktidar çok iyi şeyler yapıyorsa? Böyle bir şey yok! Türkiye'nin iyi yönetilmediğini, dış politikasının doğru olmadığını, ekonomik sıkıntıların yoğunlaştığını, giderek yalnızlaştığını ve evrensel hukuktan uzaklaştığını gördüğümüz için siyasal hareket kuruyoruz.

“CHP ile görüşlerimiz son derece farklı” diyen Sarıgül, “CHP'de ilerleyen bir yapı yok. Partimizin tüzüğü açıklandığı zaman farklılıkları göreceksiniz ve bize hak vereceksiniz. Tüzüğümüz olağanüstü farklı ve herkesin ders alacağı bir tüzük. Türkiye'nin en demokratik partisi gelecek” ifadelerini kullandı.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU