Ali Koç'tan "kurşunlanma" tepkisi: Bu konu devletimizin ayıbıdır, en kısa zamanda aydınlatılmalı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, medyada Fenerbahçe'nin hile yaptığı iddilarıyla ilgili, "TFF ile yaşadıklarımız ortada. Şımarık Fenerbahçe havası yaratılıyor. Şeffaf olmadığımız söyleniyor. SPK'nın kurallarına göre her şeyi açıklıyoruz" dedi

Ali Koç / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu Olağan toplantısında sarı-lacivertlilerin başkanı Ali Koç, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'de futbolu bırakmasının ardından sportif direktörlük görevine getirileceği konuşulan Emre Belözoğlu'nun çok güzel işler yaptığını söyleyen Ali Koç, "Futbol takımımızda maliyet düştü. Ancak kurlar tam tersine hareket ediyor. Borçlarımızı yeniden yapılandırma kapsamında küçülmemiz gerektiğini tekrar hatırlatmak istiyorum. Bunu yapmak durumundayız" dedi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına tedbir amacıyla yüzde elli oranında seyirci alınmasına izin verilmesinin ardından loca alan taraftarlara teşekkür eden Fenerbahçe Başkanı, "Mart-Nisan aylarında localarımızın bir kısmını, bir kısmını da son dönemde mevcut sahiplerine sattık. Bu Fenerbahçe'nin farkıdır. Az locamız kaldı, bu locaları da maç başına biletli olarak satıyoruz" açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nun elinden geleni yaptığını, bundan sonraki süreçte sorumluluğun teknik direktör Erol Bulut ve takımda olduğu yorumlarının yanlış olduğunu dile getiren Koç, şunları kaydetti:

'Başarı olmazsa hocanın ve takımın sorumluluğudur' şeklinde düşünülüyor ama bu yanlış. Erol Bulut, Emre Belözoğlu ve Volkan Ballı'nın yapacaklarının yanı sıra Samandıra'daki hava, ödemelerin zamanında yapılabilmesi de önemli. Başarı böyle gelir.

"Bu konu devletimizin ayıbıdır"

2015'te Rize'den dönen Fenerbahçe takım otobüsünün Trabzon'da kurşunlanması olayını hatırlatan Koç, şu eleştiriyi yaptı:

Takım otobüsüne saldıranlar, emellerine ulaşsaydı, can kayıpları olsaydı yine mi böyle davranılacaktı? Yine mi bu olay açıklığa kavuşmayacaktı? Bu konu devletimizin ayıbıdır. Bu sadece bize ayıp değil, Cumhuriyet tarihine ayıp. Bu konu en kısa zamanda aydınlatılmalıdır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Aynı senaryo, aynı kişiler, tuzağa düşmeyin"

"Fenerbahçe için her sezon öncesi 'şampiyon olacak' denilir" diyen Koç, camiasına şöyle seslendi:

Aynı senaryo, yine aynı kişiler. Tuzağa düşmeyin. Utanmadan 'Fenerbahçe TFF'si, Fenerbahçe MHK'si' söylemleri devam ediyor. TV'lerde böğürerek, 'Fenerbahçe kollanacak' söylemleri tekrarlıyor. Dikkat etmeliyiz.

"28 şampiyonluğumuz tarihte var, er ya da geç hakkımızı alacağız"

Sarı-lacivertli kulübün kuruluşundan bu yana 28 şampiyonluğu olduğunu ve bunun tarihte yer aldığını belirten Fenerbahçe Başkanı, "Kimse bu tarihi değiştiremez. Er ya da geç o hakkımızı alacağız. Bu bize nasip olur ya da olmaz ama Fenerbahçe Kulübü hak ettiği şampiyonlukları göğsüne takacak. Hiç şüpheniz olmasın" şeklinde görüş bildirdi.

Ali Koç'un konuşmasından bazı bölümler şöyle:

Fenerbahçe hile yapıyor deniyor, böyle bir kakafoni başladı. TFF ile yaşadıklarımız ortada! Şımarık Fenerbahçe havası yaratılıyor. Şeffaf olmadığımız söyleniyor. SPK'nın kurallarına göre her şeyi açıklıyoruz. Senaryo ve algı operasyonları var. Tuzağa düşmeyin. 

YouTube gelirlerimiz aylık 500-600 bin lira civarına gelmiştir. Buraya daha fazla yatırım yapacağız.

Sıfır kilometre bir sportif direktör, 3. takımını çalıştıran bir hoca. Genciz ve huzur içinde çalışıyoruz. Doğru yoldayız, biraz da şans yanımızda olursa iyi işler yapacağız.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU