FIFA Başkanı Infantino: Avrupa Premier Ligi ilgimi çekmiyor

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Manchester United ve Liverpool'un öncülüğünde kurulmasının planlandığı iddia edilen "Avrupa Premier Ligi" projesiyle ilgili konuştu ve böyle bir şeyle ilgilenmediğini söyledi

Gianni Infantino / Fotoğraf: Reuters

Sky Sports'un iddiasına göre Liverpool ile Manchester United'ın önderliğinde Avrupa'nın dev kulüpleri "Avrupa Premier Ligi" adı altında yeni bir organizasyon için görüşmeye geçti.

UEFA'nın bu karara karşı çıktığı belirtilirken FIFA'nın sıcak baktığı konuşuluyordu. 

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Avrupa Premier Ligi'ne ilgi duymadığını belirtti.

İsviçre'de basın mensuplarına konuşan Infantino, şu ifadeleri kullandı:

FIFA başkanı olarak Kulüpler Dünya Kupası ile ilgileniyorum. Süper Lig'le değil. Benim için Bayern Münih'in Liverpool ile karşılaşması değil, Boca Juniors ile karşılaşması önemli.

"Avrupa dışındaki kulüplerin küresel cazibeye ulaşmasını istiyorum"

Liverpool'un dünya çapında 180 milyon taraftarı olduğunu ve bunun sadece 5 milyonun Birleşik Krallık'ta olduğuna vurgu yapan Infantino, "Diğer 175 milyonu başka ülkelerde. Flamengo'nun 40 milyon taraftarı var, bunun 39 milyonu Brezilya'da. Avrupa dışındaki kulüplerin gelecekte küresel bir cazibeye ulaşmasını istiyorum. Benim vizyonum 50 ülkenin ve 50 kulübün dünya şampiyonu olabilmesi" değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa Premier Ligi nedir?

SKY Sports,  Premier Lig'in devleri Liverpool ve Manchester United'ın önderliğinde "Avrupa Premier Ligi" için girişimler başladığını, kulüplerin ABD bankası JP Morgan'ın organizasyonu 6 milyar dolarla finanse etmesi konusunda görüşmelerin yapıldığını ileri sürdü.

Haberde, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya'dan birçok kulübün kurucu üye olmak için görüşmelere katıldığı ve Premier Lig'den Liverpool, Manchester United, Arsenal, Chelsea, Manchester City, Tottenham; İspanya'dan Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid; Almanya'dan Bayern Münih ve Fransa'dan Paris Saint-Germain'in lige katılacağı aktarıldı.

Plana göre ligin kurucu takımları sıralamaya bakılmaksızın 20 yıl boyunca turnuvada yer alacağı bu karşılık diğer takımların ise yerel liglerindeki sıralamaya göre organizasyona dahil edilmesi bekleniyordu.

18 takımlı ligde kulüplerin iç saha-deplasman olmak üzere 34 maça çıkacağı, ardından play-off benzeri bir sistemle turnuvanın tamamlanması düşünülüyor.

Organizasyonun yerel ligleri etkilemeyeceği ve lig maçları devam ederken Şampiyonlar Ligi gibi hafta içinde maçların oynanacağı kaydedildi.

Konuyla ilgili FIFA dışında taraflardan görüşmelerle ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU