Metro Turizm'de cinsel istismar iddiası

Sosyal medyada yayınlanan görüntüde muavinin, 17 yaşındaki bir kızı istismar ettiği ileri sürüldü. Metro Turizm'den pek çok kişiye gönderildiği belirtilen mesajda görüntünün kaldırılması istendi

Fotoğraf: Twitter

Metro Turizm'de bir muavinin, 17 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi.

Aykırı gazetesinden Egehan Erkün'ün haberine göre, yaşandığı öne sürülen cinsel istismar 20 Ekim 2020 tarihinde Edirne-İstanbul yolculuğunu yapan araçta meydana geldi.

Habere göre 17 yaşındaki genç kız yan koltukta kendisini izleyerek cinsel istismarda bulunan muavini cep telefonuyla kayda aldı.

Independent Türkçe'den ulaşmaya çalıştığı Metro Turizm telefonlara cevap vermedi.

Ancak sosyal medyada Metro Turizm'e ait olduğu belirtilen bir mesaj paylaşıldı.

Videoyu sosyal medyada paylaşan kişiye atılan mesajda, Metro Turizm'in şu ifadeleri kullandığı görüldü:

Merhaban, videoda görülen kişi şirketimiz sigortalı çalışanı olmayıp markamız adını kullanarak yapılan bu paylaşımı kaldırmanızı rica ederiz. Bu olay hakkında yolcu tarafından şikayet edildiği gibi tarafımızca da şikayette bulunulmuş ve konu hukuk birimimiz tarafından takibe alınmıştır. Şahsın ifadesi alınacak olup tutuklama kararı verilmesi hususi adli makamların yetkisindedir, hukuk birimimizce bu konuda talep de yapılmış olup konu özenle takip edilmektedir. Bu nedenle marka değerimizi zedeleyen şekilde yapmış olduğunuz bu paylaşımı kaldırmanızı yeniden önemle rica ederiz.

Olay hakkında Twitter'dan binlerce mesaj paylaşıldı.

Geçmişte de yaşanmıştı

2016 yılında Muğla'dan İstanbul'a giden üniversite öğrencisi bir genç kız, uyuduğu esnada yanındaki Metro Turizm çalışanının cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla şikayetçi olmuştu. Yaşanan olayın ardından tepkiler üzerine firma yetkilileri tarafından özür mesajı yayımlanmıştı.

2017 yılında da aynı firmada çalışan bir şoförün cinsel istismar görüntüleri sosyal medyada gündeme gelmişti. Bu olayın ardından ise firma yetkilileri tarafından, "Görüntüler 2 ay önce bir yolcumuz tarafından kaydedilerek bize gönderildi. İzledikten sonra şoförün iş akdine son verdik" açıklaması yapılmıştı.

2018 yılında da Iğdır-İstanbul seferini yapan otobüste annesi ve dedesiyle seyahat eden 10 yaşındaki ilkokul öğrencisi kızın uyuduğu sırada, muavinin istismar ettiği ortaya çıkmıştı. Küçük kızın şikayetiyle şüpheli muavin tutuklanarak cezaevine konmuştu.

 

Independent Türkçe, Aykırı

DAHA FAZLA HABER OKU