Özgür Özel'e "topal ördek" fezlekesi

"Eğer başsavcı vekili, bu fezlekesinin arkasındaysa, Erdoğan’ın da belediye başkanlarımıza ettiği hakaret nedeniyle soruşturma başlatmakla yükümlüdür"

CHP'li Özgür Özel hakkında fezleke hazırlandı / Fotoğraf: AA 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı “topal ördek” benzetmesi dolayısıyla fezleke hazırlandı.

Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerin ardından Erdoğan, başkanlıkları muhalefete geçen ancak meclisteki çoğunluğun iktidarda olduğu belediyeler için “Çoğunluk bizde. Bunlar şimdi topal ördeğe döndü” dedi. Özgür özel de bir haber kanalında yaptığı açıklamada “Türkiye’de bir topal ördek varsa, en büyük topal ördek Recep Tayyip Erdoğan’dır, cumhurbaşkanı seçilmiştir. TBMM’de çoğunluğu yoktur” dedi. Bu ifadelerden dolayı Özel hakkında fezleke hazırlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhuriyet’e konuşan Özel, şu değerlendirmede bulundu:

Bu sözler Erdoğan’ın CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’na yönelik kullandığı ve Belediye Meclisi’nde CHP’nin çoğunluğu olmamasına yönelik ifade ettiği ‘topal ördek’ nitelemesine yanıt olarak verilmiştir. Cumhuriyet başsavcı vekili, ‘topal ördek’ ifadesiyle ifade özgürlüğü ve eleştiri sınırlarımı aştığımı, Cumhurbaşkanı’nın onur, şeref ve saygınlığını rencide ettiğimi ileri sürmektedir. Eğer başsavcı vekili, bu fezlekesinin arkasındaysa, Erdoğan’ın da belediye başkanlarımıza ettiği hakaret nedeniyle soruşturma başlatmakla yükümlüdür.

Özel, fezlekeler aracılığıyla muhalefet partilerinin temsilcilerinin korkutulmaya çalışıldığını belirterek “Ancak CHP olarak bizim bu korkutmalar karşısında susacak halimiz yok. Siyaset yapmaya, doğru bildiğimizi söylemeye devam edeceğiz” dedi.

 

Cummhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU