Barlas: Döviz kuru ekonomik kaderimizi belirlemiyor

“Ne kadar karamsar olsanız da Türkiye'nin çeşitli alanlardaki dışa bağımlılığının inişe geçtiğini görmez misiniz?”

Fotoğraf: YouTube

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, Türk Lirası’nın döviz karşısındaki değer kaybının ekonominin kaderini belirlemediğini öne sürdü.

Barlas, bugünkü köşe yazısında Türkiye gibi birçok ülkenin de farklı sorunları olduğunu yazdı. Barlas, Ankara’da bu sorunlara çözümler bulunduğu görüşünü dile getirirken şunları söyledi:

Ne kadar karamsar olsanız da Türkiye'nin çeşitli alanlardaki dışa bağımlılığının inişe geçtiğini görmez misiniz? Karadeniz'de bulunan doğalgaz, bu alandaki buluşların sadece ön habercisi niteliğinde... Türkiye'nin insansız hava araçları savaş alanlarında tankların rolünü asgariye indiriyor. Türkiye'nin taraf olduğu ya da doğrudan ağırlığını koyduğu kriz noktalarında olumlu gelişmeler var. Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ cephesi veya Libya bu olumlu gelişmelerin yer aldığı coğrafyalar.

“Özetle karamsar olmayalım” diyen Barlas, şu görüşleri savundu:

Evet, döviz kurları moral bozucu rakamlara dayanıyor. Ama yakın ve uzak tarihte döviz kurlarının siyasal ya da ekonomik kaderimizi belirlediğini ne zaman gördük ki? En çarpıcı rakamların ardından hep çözümler gelmedi mi?

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU