Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı: Katar ile anlaşmazlığı çözmek yakında mümkün olabilir

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır yönetimleri, 5 Haziran 2017'de Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmişti

Fotoğraf: Reuters

Suudi Arabistan, yakında Körfez krizinde ilerleme kaydedileceği konusunda umudunu dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud, Katar'ın kendisine abluka uygulayan 4 ülkenin güvenlik endişlerini göz önüne alması durumunda yakında Körfez krizinin çözümünde ilerleme kaydedilebileceğini duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Washington Yakın Doğu Politikası Enstitüsü'nde düzenlenen sanal konferansta konuşan bakan, Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır'ın siyasi, ticari ve ulaştırma ilişkilerini kopardığı Katar ile yaşanan anlaşmazlığı bir an önce çözülmesini umduğunu belirtti.

Ferhan, "Aldığımız kararları almamıza yol açan meşru güvenlik kaygılarını gidermenin bir yolunu bulmayı umuyoruz" şeklinde konuştu.

"Bunu yapmanın bir yolu olduğunu düşünüyorum ve umarım bunu nispeten yakın bir gelecekte bulabiliriz" diyen Suudi bakan, bunun ne zaman olacağını açıkça söylemedi.

 

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır yönetimlerinin, 5 Haziran 2017'de Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleri, kara, deniz ve hava yolunu kapatmaları ve ekonomik abluka uygulamaları Körfez bölgesinde krize yol açmıştı.

Söz konusu ülkeler, uygulamaya koydukları ablukayı kaldırmak için Katar'a Al Jazeera Kanalı'nın kapatılmasının da yer aldığı 13 şart öne sürmüştü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU