KKTC’de Serdar Denktaş, DP ile tüm bağlarını kopardı

Denktaş açıklamasında, “Partim kendi onuruna sahip çıkamıyorsa bana düşen görev kendi onuruma sahip çıkmaktır” ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Serdar Denktaş, 21 yıl Genel Başkanlık yaptığı Demokrat Parti (DP) ile bağlarını koparma kararı aldığını duyurdu.

Denktaş, “Partim kendi onuruna sahip çıkamıyorsa bana düşen görev kendi onuruma sahip çıkmaktır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olan Denktaş seçim boyunca "İrademize sahip çıkalım" çağırısı yaptığını ifade ederken, “İkinci tura kalan iki aday ilk turda rakiplerimdi ve her ikisini de eleştirmiştim. Ben kendi düşüncelerimi halkımıza anlatmaya çalışırken çeşitli suçlamalarla da yüz yüze kaldım” görüşünü paylaştı.

Denktaş, kendi özgür iradesiyle oyunu iki adaydan birine kullanmak için sandığa gideceğini belirterek, “Kimsenin iradesine yön verme gibi bir uğraş içerisinde olmayacağım. Seçilecek aday kim olursa olsun makamda olduğu sürece o makama saygılı olmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

28 yıl içinde emek harcadığım, 21 yıl Genel Başkanlığını yürüttüğüm Demokrat Parti ile olan bağımı dün akşam katıldığım...

Serdar Denktas paylaştı: 14 Ekim 2020 Çarşamba

Denktaş seçimlerde yüzde 4,20 oy almıştı.

Öte yandan adada Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Parti Meclisi, pazar günü gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı'yı destekleme kararı almıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU