Iron Man'den Edward Scissorhands'e Tom Cruise'un geri çevirdiği roller

Her ne kadar Tom Cruise, Ethan Hunt ve Maverick gibi ikonik rollere imzasını atsa da sinemaseverlerin hayranlık duyduğu bir dizi rolü geri çevirmişti

Cruise'un kısa süre önce Scientology tarikatının liderliğine getirileceği iddia edilmişti (AFP)

Mission: Impossible (Görevimiz Tehlike) serisi ve Top Gun filmleriyle bilinmesinin yanı sıra Stanley Kubrick, Steven Spielberg, Ridley Scott ve Martin Scorsese gibi dünyanın en ünlü yönetmenleriyle çalışan Tom Cruise, sinemaseverlerin hayranlıkla izlediği bir dizi rolü reddetmiş. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunlardan birinci Marvel Sinematik Evreni’nin en ikonik karakterlerini biri olan Iron Man. Robert Downey Jr.’ın canlandırdığı Tony Stark karakteri muhtemelen uzun süre Marvel hayranlarının zihninden silinmeyecek ancak Tom Cruise’u da Stark kostümü içinde izlemek pek çokları açısından enteresan olurdu. Cruise role dair daha önce şu ifadeleri kullanmıştı:

Bu olmayacak, benimle değil, hayır… Bir şeyi yaptığımda onu doğru yapmak isterim. Bir şeye kendimi verirsem, özel olacağını bildiğim şekilde yapılmalı. Ve ayarlandığı sırada bana işe yarayacakmış gibi hissettirmedi.

Öte yandan Tim Robbins ve Morgan Freeman’la özdeşleşen Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption) filminde ikonik Andy Dufresne karakteri ilk olarak Cruise’a verilmek istense de işler farklı yönde ilerlemiş. Filmin yapımcısı Rob Reiner rolü Cruise’a önermek istese de filmin yönetmeni Frank Darabont’un farklı fikirleri vardı. 

Bununla birlikte Johnny Depp dendiğinde akla ilk gelen birkaç rolden biri olan Edward Scissorhands için de ilk olarak Tom Cruise düşünülmüş. Her ne kadar filmin yönetmeni Tim Burton ve Cruise karakter üzerine konuşmak üzere bir araya gelse de rolü Depp canlandırmıştı. 

Nobel ödüllü matematikçi John Nash’in hayatının konu alındığı Akıl Oyunları (A Beautiful Mind) için Russell Crowe’dan önce Cruise düşünülse de aktör Vanilla Sky filmi için rolü reddetmiş. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU