İsrail medyası: Arap halkının yüzde 90'ı İsrail ile normalleşme istemiyor

İsrail, 15 Eylül'de Beyaz Saray'da düzenlenen törenle körfez ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn ile ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalamıştı

Fotoğraf: Reuters

İsrail İstihbarat ve Stratejik İşler Bakanlığı tarafından hazırlanan bir raporda, Arap halkının sosyal medyada İsrail ile normalleşme adımlarını yüzde 90 oranında olumsuz bulduğu belirtildi.

İsrailli yazar Barak Refid'in The Walla haber sitesinde yayınlanan makalesinde, normalleşme adımlarına yönelik olumsuz yorumların yüzde 95'i bu adımlara öncülük eden Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) yönelikti.

Bakanlığın raporuna göre, bu söylemin Filistin yönetimi, Hamas ve Filistin yanlısı örgütlerin teşvikiyle ortaya çıktığı tahmin ediliyor.

Raporda, İsrail'in Arap sosyal ağları üzerinden bir kampanya yürüterek Körfez ülkeleri ve anlaşma potansiyeline sahip diğer ülkelere odaklanması gerektiği belirtildi.

Rafid yazısında, bu raporun hazırlanmasındaİstihbarat ve Stratejik İşler Bakanı Orit Farkash'ın bakanlığın çalışmalarının içeriğini değiştirme girişiminin bir parçası olduğuna işaret etti.

İsrail, 15 Eylül'de Beyaz Saray'da düzenlenen törenle körfez ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn ile ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalamıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU