Kapadokya’da gökyüzündeki çiçek bahçesi

Kapadokya’ya ve balon turlarına ilgi her geçen yıl artıyor

Kapadokya'daki balonlar gökyüzünde göresel şölen sunuyor / Fotoğraf: AA

Türkiye'nin önemli turizm merkezi Kapadokya'da, sıcak hava balonları her gün yüzlerce turiste bölgenin coğrafi güzelliklerini kuş bakışı izleme imkanı sunuyor. 

Peribacaları, doğal kaya oluşumları, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle masalsı bir görünüm sergileyen, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesindeki Kapadokya'da, balonmad sabahın ilk ışıklarıyla gökyüzüne yükseliyor.

Romanya Büyükelçiliği’nden balon turu

Romanya'nın Türkiye Büyükelçiliği de Kapadokya'da sıcak hava balon uçuşu gerçekleştirdi. 

Romanya'nın, Avrupa Birliği Konseyi Dönem Başkanlığı çerçevesinde "Fly RO-UE" sloganıyla yapılan etkinlik kapsamında, bölgede faaliyet sürdüren bir firmaya ait sıcak hava balonu 30 Haziran tarihine kadar Romanya'nın Ankara Büyükelçiliği'ne tahsis edildi.

Sepetine Romanya bayrağı takılan sıcak hava balonu, ilk uçuşunu Büyükelçi Gabriel Şopanda ve büyükelçilik çalışanları ile gerçekleştirdi.

 

 

Balon turlarının ülke ekonomisine katkısı 70 milyon euro

Kapadokya’daki dünyaca ünlü balon turlarına olan ilgi her yıl artıyor. 

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden (SHGM) elde edilen verilere göre, sıcak hava balon turlarına katılan yolcu sayısı 2018'de bir önceki yıla göre yüzde 63 artarak 537 bin 500 kişiye ulaştı. Geçtiğimiz yıl yarım milyonun üzerinde turistin katıldığı balon turları ülke ekonomisine 70 milyon euro katkı sağladı.

Kapadokya’da SHGM tarafından yetkilendirilen 25 firma, 239 sıcak hava balonu ile faaliyetlerine devam ediyor. Buna göre 2018 yılında 30 bin 514 balon uçuşu gerçekleştirildiği belirtiliyor. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU