Soylu, Sakarya'da darp edilen mevsimlik işçileri ziyaret etti: "Haksızlığa uğrayan vatandaşımızın yanındayız"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sakarya'daki olay sonrası Mardin'e dönen Demir ailesiyle görüştü. Soylu, "Devlet olarak her daim, haksızlığa uğrayan vatandaşımızın yanındayız" ifadesini kullandı

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz ay Sakarya'da mevsimlik işçi olarak çalışırken darp edilen ve olay sonrasında memleketeleri Mardin Mazıdağı'na dönen Demir Ailesi'ni ziyaret etti.

Yücebağ köyünde muhtar Mehmet Demir, işçilerden sorumlu Kasım Demir, işçi ve köylülerle bir araya gelen Bakan Soylu, burada yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliği bozmak isteyenlere fırsat verilmemesi gerektiğini vurguladı: 

Hep sizin yanınızdayız. Hayatımın büyük bir bölümü uzun zamandır buralarda geçti, huzurun temini, buraların kalkınması ve gelişmesi, daha iyi bir noktaya gelmesi, çocuklarımızın okuması için. Huzur içerisinde yüzyıllardır süren beraberliğimizi devam ettirirsek bize top değse bir şey olmaz.

Süleyman Soylu, geçtiğimiz ay Sakarya'da yaşanan olaya ilişkin ise şu sözleri söyledi: 

O söylenen sözlerden dolayı hem üzüntümü ifade ediyorum hem de o insanlar adına özür diliyorum. Bunlar doğru davranışlar değil, kabul etmeyiz. Onun için hep beraberiz. Cumhurbaşkanımızın her birinize selamları ve muhabbetleri var. Bu sabah konuştuk, buraya geleceğimizi söyledik. Bana da talimatları var. 'Gönülleri kırılmışsa gönüllerini al'.

 

Süleyman Soylu Mardin 2 AA.jpg
Fotoğraf: AA

 

"Devletimizin arkamızda olduğunu gördük"

Kasım Demir ise ''Devletimizin arkamızda olduğunu gördük, hissettik. Temennimiz böyle bir olayın bir daha yaşanmaması" şeklinde konuştu.

Bakan Soylu'ya ziyaretinde Vali Mahmut Demirtaş, AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, Mazıdağı Kaymakamı Muhsin Duran Kalkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen ile AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç da eşlik etti. 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Söz konusu ziyarete ilişkin fotoğrafları Twitter hesabından paylaşan Bakan Soylu, "Devlet olarak her daim, haksızlığa uğrayan vatandaşımızın yanındayız" ifadesini kullandı.

 

Ne olmuştu?

Sakarya'nın Kocaali ilçesine ailesiyle fındık toplamaya giden Mardinli Demir ailesi, 4 Eylül tarihinde darp edilmişti. Olayın Türk-Kürt çatışması olmadığını belirten aile fertleri, "Hepimiz aynı bayrak altında yaşıyoruz. Saldırıya uğradık. Hakkımızı sonuna kadar savunacağız, o insanların cezalandırılmasını istiyoruz" şeklinde konuşmuştu. 

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU