Trump, Kamala Harris için "canavar" ve "komünist" dedi

Başkan, ulusal televizyonda Mike Pence'le tartışmasının ardından Kaliforniya senatörüne yönelik saldırılarını şiddetlendirdi

Demokrat Parti'nin Başkan Yardımcısı adayı Harris, Trump yönetimini koronavirüsle mücadelede beceriksizlikle ve acemilikle suçlamıştı (Reuters)

ABD Başkanı Donald Trump, çarşamba gecesi yapılan başkan yardımcıları tartışmasının ardından Kamala Harris'e saldırdı. Fox Business'tan Maria Bartiromo'yla yaptığı röportajda Kaliforniya senatörünü "itici" diye nitelendirdi ve yanlış bir şekilde onun "komünist" olduğunu iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Demokrat başkan yardımcısı adayının tartışma performansına dair konuşan Başkan, perşembe sabahı "O korkunçtu... tamamıyla iticiydi" dedi.

Daha sonra da şunları ekledi: "Dahası, o bir komünist."

Bu, Başkan'ın Demokrat Parti'ye ve belirgin rakiplerine saldırmak için sıklıkla kullandığı bir etiket. Geçen ay Ohio'daki bir kampanya etkinliğinde, Demokrat Parti programının "muhtemelen komünist" olduğunu iddia ettiği bildirilmişti.

Perşembe günü Fox News'le telefondan yaptığı röportajda Başkan, Harris'i "canavar" diye nitelendirmeye devam etti. Bir noktadaysa Harris'i münazara sırasında "Mike Pence'le birlikte sahnede olan canavar" olarak tanımladı.

Trump, Harris'i isimler taktığı saldırılarıyla rutin olarak hedef alıyor. Önceki açıklamalarında ondan "deli kadın" diye bahsetmiş ve yanlış bir şekilde başkan yardımcısı olarak hizmet etmeye uygun olmayabileceğini iddia etmişti ki bu ırkçı temeli olan sahte bir komplo teorisiydi.

Harris, başkanlık seçimlerinde partinin önemli adayları arasında yer alan ilk siyahi kadın ve ilk Güney Asyalı Amerikalı.
 


Başkan, Harris'e dair yorumlarını geçen hafta Kovid-19'a yakalandığı bildirildikten sonraki ilk röportajında yaptı. Trump, Maryland'deki Walter Reed Tıp Merkezi'nde uzayan kalma süresinin ardından bu hafta geri döndüğü Beyaz Saray'dan Fox'la konuştu.

Trump "mükemmel fiziksel örnek" olduğunu iddia ederek yeni tip virüsle savaşmasını engelleyecek neredeyse hiçbir sağlık sorunu olmadığını söyledi. Bununla birlikte doktorları, Başkan'ın yüksek kolesterol geçmişine sahip olduğunu ve tedavi için ilaç kullandığını belirtti.

Trump, "Geri döndüm çünkü mükemmel bir fiziksel örneğim ve son derece gencim" dedi.

Dolayısıyla bu konuda şanslıyım.

Trump'ın Harris'ten "canavar" diye bahsetmesi Başkan Yardımcısı Mike Pence'in çarşamba gecesi düzenlenen tartışmadaki performansıyla keskin bir şekilde çelişiyor.

Pence, Kaliforniya senatörüne adaylığı üzerinden saygılarını sundu ve ikili kişisel saldırılardan büyük ölçüde kaçındı.

Aynı zamanda Başkan, tartışma komisyonunun bir sonraki başkanlık tartışmasını sanal olarak yapma kararına karşı çıkarak Bartiromo'ya şunları söyledi:

Zamanımı sanal bir tartışmayla boşa harcamayacağım, tartışmak bu değil.

"Bir bilgisayarın başına oturup tartışma yapıyorsun, bu çok saçma" diye ekledi.

Sonra istedikleri zaman sözünü kesiyorlar.

 


 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU