Tartışmalı Netflix filmi "Minnoşlar" ABD'de dava edildi

Film, kız çocuklarının istismar edildiğine dair dünya genelinde eleştirilerin odağı haline gelmişti

RTÜK'ün kararının akabinde Netflix, filmi kataloğundan çıkardı (Netflix)

Dijital yayın platformu Netflix, Fransız yapımı Minnoşlar'da (Cuties) bir çocuğun açık saçık görüntülerini teşvik ettiği gerekçesiyle ABD'nin Teksas eyaletinde dava edildi.

Reuters'ın haberine göre 23 Eylül tarihli iddianamede, Netflix'in filmde tamamen veya kısmen giyinik 18 yaşından küçük bir çocuğun kasık bölgesinin müstehcen bir şekilde sunulmasını teşvik ettiği ve bu durumun "cinselliğe olan şiddetli ilgiye hitap ettiği" belirtildi.

Netflix'e göreyse Minnoşlar, özgür bir dans ekibinin büyüsüne kapılan 11 yaşındaki Müslüman bir kız çocuğunun muhafazakar ailesiyle tartışmalarını konu alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak yayın platformu, filme dair hazırlanan reklam afişlerinde 11 yaşındaki kız çocuklarını cinsel obje olarak gösterdiği gerekçesiyle dünyanın dört bir yanından eleştiri almıştı. Gelen tepkiler üzerine geri adım atan Netflix "uygunsuz" tanıtım nedeniyle özür dileyerek bu çalışmanın filmi temsil etmediğini savunmuştu.

Öte yandan Türkiye'de de Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Minnoşlar'ın çocuk istismarı görüntüleri içerdiği gerekçesiyle geçen ay filme erişimin yerel olarak engelleneceğini bildirmişti. 

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU