Selvi: İYİ Parti’de neler oluyor?

“Akşener, Kobani soruşturmasına ve HDP’lilerin dokunulmazlığının kaldırılması konusuna hiç değinmedi”

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, İYİ Parti’de yaşanan son gelişmeleri köşesine taşıdı.

Selvi, bugünkü köşe yazısında İYİ Parti’deki “liste” krizine dair şunları söyledi:

İYİ Parti’de Koray Aydın’ın liste darbesiyle yaşanan sarsıntı devam ediyor. Merkez sağdan gelen isimler partiden dışlandıkları görüşündeler. Ancak tepkiler ilk günkü gibi sıcaklığını korumuyor. Yavaş yavaş yatışmaya başladı. Aralarında milletvekillerinin de yer aldığı 20 kişilik bir grup olarak başlamışlardı. Meral Akşener’in tercihini Koray Aydın’dan kullanması üzerine partiden istifalar bekleniyordu. Yoğun bir tepki yaşandı ama kırgınlar partiden istifa etmeyecekleri yönünde bir açıklama yaptılar. Ancak tepkilerini sürdüren 9 milletvekili, geçen hafta grup yönetiminin seçildiği toplantıya katılmamıştı. Dün önemli bir gündü. Yeni yasama yılında Meral Akşener’in başkanlığında ilk kez grup toplantısı yapıldı. Dünkü grup toplantısına ise 6 milletvekili katılmadı. İki milletvekili de mazeret bildirdi.

Hürriyet yazarı, HDP’li siyasetçilere yönelik olan Kobani operasyonunun “Millet İttifakı’nı bölmek üzerine yapıldığı” yorumları hakkında da şu görüşlerini dile getirdi:

İYİ Parti içindeki liste sancısına yoğunlaştık ama dünkü grup toplantısında Meral Akşener’i izledim. Akşener, Kobani soruşturmasına ve HDP’lilerin dokunulmazlığının kaldırılması konusuna hiç değinmedi. Hani bu operasyonun bir hedefi İYİ Parti’yi millet ittifakından koparmak deniliyor ya, bana Meral Akşener siyasetin mayınlı alanına girmeyerek bu hamleyi de savuşturuyor gibi geldi.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU