Altun'dan "sosyal medya yasası" yorumu: Vatandaşlarımız kişilik haklarına yönelik saldırılardan korunacak

Altun açıklamasında, "Terör örgütleri, itibar cellatları ve yalancılarla mücadelemiz sürecek" dedi

Fotoğraf: AA

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bugün yürürlüğe giren ve kamuoyunda "sosyal medya yasası" olarak bilinen düzenlemeye ilişkin açıklamada bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Altun, şunları kaydetti:

Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla bugün yürürlüğe giren 'Sosyal Medya Yasası' hayırlı olsun. Bu yasa ile ülkemiz karalama kampanyalarından, vatandaşlarımız ise kişilik haklarına yönelik saldırılardan korunacak. Terör örgütleri, itibar cellatları ve yalancılarla mücadelemiz sürecek.

Sosyal medya düzenlemesi nedir?

Sosyal ağ sağlayıcılarına Türkiye'de temsilcilik açma zorunluluğu getiren ve 31 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlanan sosyal medya yasası bugün yürürlüğe girdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Twitter, Facebook gibi şirketlere sosyal ağ sağlayıcısı olarak hukuki bir tanım getiren ilgili kurumlara bazı içeriklerin kaldırılmasını zorunlu kılan, şartlara uyulmaması halinde internet trafiğini yüzde 90'a kadar sınırlamaya imkan tanınan kanun, ağ sağlayıcılarına, yurt içinde hukuki temsilci belirleme ve başvurulara belli sürede cevaplandırma yükümlülüğü getirirken, yükümlülüğü karşılamamaları halinde şirketleri yaptırımlara tabi tutuyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU