Putin ve Macron'dan Karabağ'da "acil ateşkes" çağrısı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransız mevkidaşı Emmanuel Macron, Karabağ bölgesinde derhal ateşkes çağrısında bulundu

Fotoğraf: AFP

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dün yaptığı görüşmede Azerbaycan ile Ermenistan'ın Karabağ'da sürdürdüğü çatışmaların derhal sonlandırılması çağrısında bulundu.

Kremlin'den yapılan açıklamada, iki liderin telefon görüşmesinde "acil ateşkes" çağrısında bulundukları, "Karabağ'daki çatışma bölgesinde yaşanan ani tırmanışı" görüştükleri ve burada devam eden çatışmalardan duydukları endişeyi dile getirdikleri bildirildi.

Her iki cumhurbaşkanı da Azerbaycan ve Ermenistan'ın ateşi derhal durdurması ve sınır çıkmazlığının önlenmesini istedi.

Putin ve Macron, Karabağ'daki anlaşmazlığı siyasi ve diplomatik yolla çözmenin alternatif yol olmadığı vurgusuna yaptı.

Azerbaycan, Karabağ'da yerlerinden edilen binlerce Azerbaycanlının oradaki bölgelerine geri dönmesi konusunda ısrar ediyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun  cephe hattı boyunca geniş kapsamlı provokasyonda bulunarak Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açtığı bildirilmişti.

Açıklamada, Azerbaycan ordusu komutanlığının da sivil halkın güvenliğini sağlamak için tüm cephe boyunca bir karşı saldırı başlatmaya karar verdiği ifade edilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU