Ermenistan, Karabağ'la askeri ve siyasi ittifak olasılığını değerlendiriyor

Ermeni milletvekili McCounties, ülke makamlarının Karabağ'la anlaşma yapmayı düşündüğünü açıkladı

Fotoğraf: Reuters

Ermeni milletvekili Lilith McCounties, Azerbaycan ile gerilim yaşayan Erivan hükümetinin Karabağ ile askeri ve siyasi ittifak olasılığını düşündüğünü duyurdu.

İktidardaki meclis bloğu My Step'e başkanlık eden McCounties, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, "Mevcut durumda, olası eylemlerimiz başta Karabağ'la askeri-siyasi işbirliğinin sonuçlanması olmak üzere aktif şekilde tartışılıyor" ifadelerini kullandı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, daha önce yaptığı açıklamada, ülke yetkililerinin Karabağ'ın bağımsızlığını tanıma olasılığını düşündüğünü kaydetmişti.

Karabağ'ın bir kısmı, Sovyetler Birliği döneminde Azerbaycan'la çatışma sonucu ayrılmış ve 1991'de bağımsızlığını ilan etmişti.

Ancak Ermenistan da dahil olmak üzere hiçbir ülke Karabağ'ı tanımamıştı.

Azerbaycan, Karabağ'da yerlerinden edilen binlerce Azerbaycanlının oradaki bölgelerine geri dönmesi konusunda ısrar ediyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun  cephe hattı boyunca geniş kapsamlı provokasyonda bulunarak Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açtığı bildirilmişti.

Açıklamada, Azerbaycan ordusu komutanlığının da sivil halkın güvenliğini sağlamak için tüm cephe boyunca bir karşı saldırı başlatmaya karar verdiği ifade edilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU