AB’den Azerbaycan ve Ermenistan’a itidal çağrısı

AB Konseyi Başkanı Charles Michel gerginliğin daha fazla tırmanmasını önlemek için askeri hareketliliğin acilen durması gerektiğini belirtti

Fotoğraf: AA

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmaların ciddi endişe kaynağı olduğunu belirterek, taraflara askeri hareketliliğin durdurulması çağrısında bulundu.

Michel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Dağlık Karabağ'dan gelen çatışma haberlerinin ciddi endişeye neden olduğunu belirtti.

Gerginliğin daha fazla tırmanmasını önlemek için öncelikle askeri hareketliliğin acilen durması gerektiğini belirten Michel, tek çözüm yolunun ön şartsız müzakerelere dönmek olduğunu ifade etti.

Ermenistan ordusu saldırdı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Ermenistan ordusunun bu sabah cephe hattı boyunca geniş kapsamlı provokasyonda bulunarak Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açtığı” bildirilmişti.

Açıklamada, Azerbaycan ordusu komutanlığının da sivil halkın güvenliğini sağlamak için tüm cephe boyunca bir karşı saldırı başlatmaya karar verdiği ifade edilmişti.

Çatışma sonrası iki tarafta da çeşitli askeri araçların imha edildiğini bildirmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU