CHP: Barışın sağlanabilmesi için Ermenistan'ın işgal altında tuttuğu Azerbaycan topraklarından askerlerini geri çekmesi gerekli

CHP, Ermenistan'ın sivillerin ölümüne ve yaralanmasına neden olan saldırıyı kınadı. CHP'li Çeviköz tarafından yapılan açıklamada Ermenistan'ın işgal altında tuttuğu topraklardan geri çekilmesi istendi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, Ermenistan'ın Azerbaycan sınırında gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin, partisinin her zaman Azerbaycanlıların yanında olduğunu bildirdi.

Çeviköz, yıllardır çözüm bulunamayan Yukarı Karabağ sorununun savaşla halledilmesinin mümkün olmadığını belirterek, "Barışın sağlanabilmesi için ise öncelikle Ermenistan'ın işgal altında tuttuğu Azerbaycan topraklarından askerlerini geri çekmesi gereklidir" dedi.

thumbs_b_c_9d480e03ad9a4d169922f0e74ef38149.jpg
Ünal Çeviköz. Fotoğraf: AA


Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmaya ilişkin CHP'li Çeviköz yazılı bir açıklama yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Ermenistan tarafından Azerbaycan sınırında yer alan Terter rayonuna bağlı Kapanlı, Ağdam rayonuna bağlı Çıraklı ve Ortakerbent, Fuzuli rayonuna bağlı Alhamlı ve Şükürbeyli ile Cebrail rayonuna bağlı Çocukmercanlı köylerine sabaha karşı saldırı gerçekleştirilmesini büyük bir endişe ve üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız" diyen Çeviköz açıklamasını şöyle sürdürdü:

Ermenistan tarafından uluslararası hukuka aykırı olarak gerçekleştirilen ateşkes ihlalini ve sivillerin ölümüne ve yaralanmasına neden olan saldırıyı kınıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin her zaman Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olduğunun altını bir kez daha kuvvetle çiziyoruz.

"Ermenistan askerlerini geri çekmeli"

Türkiye'nin uluslararası toplum başta olmak üzere, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Minsk Grubu'nu daha fazla can kaybına yol açılmadan harekete geçirmesi ve sorunun barışçıl yollarla çözülmesine mutlaka destek olmasını isteyen Çeviköz, "Yıllardır çözüm bulunamayan Yukarı Karabağ sorununun savaşla halledilmesi mümkün değildir. Barışın sağlanabilmesi için ise öncelikle Ermenistan'ın işgal altında tuttuğu Azerbaycan topraklarından askerlerini geri çekmesi gereklidir" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU