Azerbaycan Savunma Bakanlığı duyurdu: Ermenistan köyleri vurdu ölü ve yaralılar var

Bir süredir devam eden Ermenistan-Azerbaycan gerginliğinde yeni gelişme var. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'na göre iki ülke cephe hattında çatışmalar başladı

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çatışma başladığı açıklandı / Fotoğraf: AA 

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, sivil yerleşim birimlerine ateş açıldığı belirtildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Ermenistan ordusu saat 06.00 sıralarında cephe hattı boyunca geniş kapsamlı provokasyonda bulunarak Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açtı.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Açıklamada, Terter'in Gapanlı, Ağdam'ın Çıraklı ve Orta Garvand, Fuzuli'nin Alhanlı ve Şükürbeyli, Cebrayıl'ın Çocuk Mercanlı köylerine Ermenistan ordusunun yoğun bombardımanı sonucu sivillerden ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Bu bölgelerde sivil altyapının da ciddi şekilde hasar gördüğü aktarıldı.

Sivil ve askeri kayıpların netleştirildiği, Azerbaycan ordusunun da düşmanın provokasyonunu önlemek ve cepheye yakın bölgelerde yaşayan halkın güvenliğini sağlamak için misilleme tedbirlerinde bulunduğu bildirildi. 

Yıkım.jpg
Ermenistan güçlerinin sivil yerleşim birimlerini vurması üzerine bazı köylerde yıkım oluştuğu ifade ediliyor / Fotoğraf: AA 


Kalın’dan kınama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın bir kınama mesajı paylaştı.

Twitter’dan “Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz” diyen Kalın şunları kaydetti:  

Ermenistan sivil yerleşim birimlerine saldırarak ateşkesi ihlal etmiş ve barış ve istikrara karşı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Uluslararası toplum bu tehlikeli provokasyona derhal dur demelidir.

AK Parti Sözcüsü Çelik: Uluslararası toplum Ermenistan'ı mahkum etmelidir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de kınama mesajı paylaşarak, uluslararası toplumun Ermenistan'ı mahkum etmesi gerektiğini belirtti.

Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ermenistan bir kere daha hukuk tanımaz bir provokasyon gerçekleştirdi. Ermenistan'a bağlı katliam şebekeleri bu saldırılarla insanlık suçu işliyor. Ermenistan'a karşı uluslararası toplum sesini yükseltmelidir. Türkiye, Azerbaycan'ın yanındadır. Ermenistan ateşle oynuyor ve bölge barışını tehdit ediyor. Bu saldırılar Ermenistan'ın uluslararası hukuku tanımadığını bir kere daha gösterdi. Uluslararası toplum Ermenistan'ı mahkum etmelidir.

Türkiye - Azerbaycan ortak tatbikat yapmıştı

Bilindiği gibi Ermenistan ile Azerbaycan arasında bir süredir gerginlik yaşanıyor. 

Daha önce Ermeni güçlerin bazı sivil yerleşim yerlerini vurması üzerine karşılıklı ufak çaplı çatışmalar yaşandı. 

Gerginliğin sürmesi üzerine Birleşmiş Milletler, olayın savaşa dönüşmemesi üzerine çağrı yapmış, Türkiye'de girişimlerde bulunmuştu. 

Tansiyonun düşmemesi üzerine ise Türkiye ile Azerbaycan bölgede ortak tatbikat düzenlemişti. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU