Gasp ettikleri kişiyi dövüp, 7 metreden atan saldırganların adliyeden serbest bırakılmasına inceleme başlatıldı

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün HSK Başkanı olarak kurula saldırganların adliyeden serbest bırakılması kararıyla ilgili inceleme başlatılması için izin verdiğini söyledi. Saldırganlar hakkında tekrar yakalama kararı çıkarıldı

İstanbul Bahçelievler’de dört kişilik bir grup, otomobil alım satım bahanesiyle dere yatağına götürdükleri kişiden silah zoruyla para istedi.

Saldırganlar, gasp etmeye çalıştıkları restoran sahibini önce darbetti, ardından 7 metre yüksekten dere yatağına attı. Gasp ve darp anı, saniye saniye kameraya yansıdı.

Ağır yaralanan restoran sahibinin hastaneye kaldırıldığı belirtilirken, şahıslar polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Emniyette işlemleri biten şahıslar adliyeden serbest bırakıldı.

 

Gül: HSK Başkanı olarak Kurul’a inceleme izni verdim

Ancak görüntülerin medyaya düşmesiyle oluşan infialin ardından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’den konuyla ilgili bir açıklama geldi.

Gül, Twitter hesabından yaptığı dört ayrı paylaşımda şunları söyledi

İstanbul Bahçelievler’deki olayın şüphelilerine tutuklama tedbiri uygulanmamasına ilişkin olarak disiplin hukuku ve yargı etiği bakımından inceleme yapılması için HSK Başkanı olarak Kurul’a inceleme izni verdim.

Adalet, demokratik hukuk düzeninin can evidir. Yargı, adaletiyle tartışmayı bitirir, vicdanları teskin eder. Ancak, kamu vicdanını şoke eden bir karar varsa bunun arkasında meslek kuralları ve disiplin hukukuna aykırı bir durum olup olmadığını araştırmak da HSK’nın görevidir.

Olayda yargı kararının yargısal denetimi elbette kendi mekanizması içinde yürüyecektir. HSK denetimi bu mekanizmanın dışındadır. Kurul, tarafsızlık, bağımsızlık ve dürüstlük kurallarının kurumsal teminatı olarak bu çerçevede disiplin incelemesini süratle yerine getirecektir.

Adliyenin kapısı adaletin kapısıdır. O kapıdan giren her bir mağdur, her bir vatandaşımız adalet terazisinin yüreğine vereceği hak, hukuk ve vicdan duygusunu hissederek bu kapıdan ayrılmalıdır.

Şahıslarla ilgili yeniden tutuklama kararı çıkarıldı

Bu arada serbest bırakılan şahıslar için tekrar yakalama kararı çıkarıldığı ve şahıslardan birinin askerde olduğu, üçünün ise arandığı öğrenildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU